Έρχονται Helexpo και Αυλωνίτης για την ΠΕΛ - Τον Οκτώβριο θα γίνει η 51η Έκθεση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 10:34 Έρχονται Helexpo και Αυλωνίτης για την ΠΕΛ - Τον Οκτώβριο θα γίνει η 51η Έκθεση

Την 1η Αυγούστου κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και των υπολοίπων εμπλεκόμενων πλευρών θα συναντηθούν στη Λαμία για το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης…

Άνθρωποι της ΔΕΘ Helexpo και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Αυλωνίτης θα βρίσκονται την 1η Αυγούστου στη Λαμία προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτηση που άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μόνο που αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, θα συζητηθούν πιο απτά θέματα, καθώς και ο χρόνος διεξαγωγής της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης το περιεχόμενο και το είδος της οποίας θα εξετασθεί διεξοδικά και από τους ειδικούς της Helexpo.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η κυβέρνηση για προφανείς λόγους δε θέλει να περάσει άλλη μία νεκρή περίοδος για αυτό και παρατηρείται μία σπουδή ώστε να γίνει Έκθεση και πάλι το 2018 και μάλιστα τον Οκτώβρη όπως εξήγγειλε ο υφυπουργός. Από τη στιγμή που συμφώνησαν στο μοντέλο που θα στηρίξει το νέο Νομικό Πρόσωπο, ακόμη κι αν δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το παλιό και τα χρέη του, βιάζονται να λειτουργήσουν από φέτος.

Στην τελευταία συνάντηση διατυπώθηκαν απόψεις και επιφυλάξεις πως θα μπορέσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσουν προβλήματα ετών ακόμη και με την τεχνογνωσία της Helexpo γνωρίζοντας ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση δε θα γίνει πριν τον Σεπτέμβρη.

Υπό αυτές τις συνθήκες η έλευση των «ειδικών», καθώς και του υπουργείου, δρομολογεί εξελίξεις και ίσως τις τελικές διαδικασίες ώστε η ΠΕΛ να ξαναλειτουργήσει εντός του 2018.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση