Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΝ Λαμίας: Τρεις οι προσφορές για τον Αξονικό Τομογράφο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 13:07 ΓΝ Λαμίας: Τρεις οι προσφορές για τον Αξονικό Τομογράφο

Στην ΕΥΔ του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας η πρόταση χρηματοδότησης ιατρικού εξοπλισμού αξίας 1.235.000 ευρώ.

Το πρωί της Παρασκευής 27 Ιουλίου ήταν αρχικά προγραμματισμένη η ηλεκτρονική αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών για την προμήθεια «Αξονικού Τομογράφου 64 τομών» του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μία διαδικασία που εξαιτίας προβλημάτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μετατέθηκε τελικά για την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport υπάρχουν ήδη τρεις προσφορές από ισάριθμους προμηθευτές οι οποίες θα αξιολογηθούν με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές και την καλύτερη τιμή στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των 500.000 ευρώ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων τον προσεχή Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί με την υπογραφή και της σύμβασης με τον μειοδότη ώστε να ξεκινήσει η τοποθέτηση ενός τόσο χρήσιμου μηχανήματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έλευση την περασμένη Δευτέρα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Νοσοκομείο Λαμίας, συνοδεύθηκε από την υποβολή στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας της πρότασης χρηματοδότησης της Πράξης με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ» και συνολική δημόσια δαπάνη 1.235.000,00 €.

Έχοντας μάθει από τα πρόσφατα παθήματα με τις τεχνικές προδιαγραφές, προηγήθηκε σύσταση τριμελούς επιτροπής για την προσαρμογή στις απαιτήσεις του ΓΝ Λαμίας διαβουλευμένων και εγκεκριμένων από άλλα νοσοκομεία τεχνικών προδιαγραφών για τον παρακάτω εξοπλισμό:

Η κατάθεση του φακέλου έγινε την Πέμπτη 26 Ιουλίου και ήταν η πρώτη στην πλατφόρμα που κλείνει την Τρίτη 31 Ιουλίου.

Από το ΕΣΠΑ ζητεί να εκσυγχρονίσει επίσης τον εξοπλισμό του και το Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ Θήβα, Χαλκίδα και Άμφισσα μόλις έλαβαν την έγκριση σκοπιμότητας από την 5η ΥΠΕ για την προμήθεια «Ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού» μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 του Υπουργείου Υγείας.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η είδηση ότι από 1ης Αυγούστου πιάνει δουλειά και ο μόνιμος Ογκολόγος για το αντίστοιχο Τμήμα της Παθολογικής, Σεραφείμ Καλτσάς. Ο διορισμός του συγκεκριμένου ιατρού επιτρέπει για κανονική λειτουργία ενός σημαντικού τμήματος, το οποίο μετά την αποχώρηση του Ντ. Μάουρι, λειτουργούσε κατά διαστήματα - και μετά από μεγάλη πίεση - μόνο κάθε Πέμπτη και αργότερα κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Θα κλείσουμε πάλι με προσλήψεις, καθώς έπιασε δουλειά ως επικουρικός, όπως είχε προαναγγελθεί, ο Ειδικευμένος Αγγειοχειρουργός Νικόλαος Μακρής. Η συγκεκριμένη ειδικότητα μαζί με τους δύο επεμβατικούς καρδιολόγους που δεσμεύθηκε και ο υπουργός για την πρόσληψή τους, μπορεί να πλαισιώσει το υπάρχον δυναμικό της Καρδιολογικής Κλινικής για τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος.

Από 27/7 τέλος ανέλαβε επίσης πόστο ως Επικουρικός η Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος Ελένη Βαΐτση, ενώ εγκρίθηκαν από την 5η ΥΠΕ οι προσλήψεις - ως επικουρικοί - της Παθολόγου Σοφίας Ελβανίδη και του Ορθοπαιδικού Δημήτρη Κασούμη.