Το 1ο ΓΕ.Λ. Λαμίας στο Ευρωπαικό πρόγραμμα comenius

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 12:26 Το 1ο ΓΕ.Λ. Λαμίας στο Ευρωπαικό πρόγραμμα comenius
Tο 1ο ΓΕ.Λ ΛΑΜΙΑΣ πραγματοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS με θέμα: “A.C.T.S. - ACROSS THE CURRICULUM TOWARDS SUSTAINABILITY”  (Μέσω του προγράμματος σπουδών προς την αειφορία) με τις χώρες εταίρους: Σουηδία (συντονιστής του προγράμματος),  Ολλανδία,  Ουγγαρία και  Γαλλία.
 
Συνολικά 20 μαθητές του σχολείου ταξίδεψαν στις χώρες εταίρους με συνοδούς καθηγητές τον διευθυντή κ. Καλτσά Ιωάννη (οικονομολόγο) και την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Θωμά Μάγδα (χημικό).
 
Στα πλαίσια του προγράμματος οι καθηγητές και οι μαθητές έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, γνωρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας, μαθαίνουν και συγκρίνουν τον τρόπο που η κάθε χώρα διαχειρίζεται τους φυσικούς της πόρους ώστε να καταφέρει να έχει αειφόρο ανάπτυξη σε οικονομικό – κοινωνικό - περιβαλλοντικό επίπεδο.
 
Σύμφωνα με τον κλασικό ορισμό, αειφόρος ανάπτυξη είναι η «ανάπτυξη που καλύπτει τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες».

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία από 29/3/15 έως 4/4/15.Θα μας επισκεφτούν 8 καθηγητές και 26 μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες.
 
Δείτε εδώ το πρόγραμμα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση