Στυλίδα: Το σκυλάκι "έδωσε" τους κλέφτες!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 07:40 Στυλίδα: Το σκυλάκι "έδωσε" τους κλέφτες!

Οι διαρρήκτες, τα κοσμήματα και το κλεμμένο «γιορκσάιρ τεριέ»…

Δεν τους έφταναν τα χρήματα και τα χρυσαφικά που βρήκαν από τη διάρρηξη σε σπίτι στο Μαρίνι, ήθελαν να πάρουν και ένα σκυλί ράτσας για συντροφιά!

Αυτό όμως ήταν και το λάθος για δύο Ρομά ηλικίας 26 και 45 ετών που εντοπίστηκαν το Σάββατο (28/7) στο Αχλάδι σε περιπολία πληρώματος του ΑΤ Στυλίδας, καθώς το σκυλάκι οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη τους και θα κληθούν να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν το σκυλί ράτσας «γιορκσάιρ τεριέ» που έσερναν οι δύο Ρομά και τους πλησίασαν για έλεγχο. Όπως αποδείχτηκε ήταν αυτοί που είχαν μπει αρχές Απριλίου σε σπίτι στο Μαρίνι και κατά δήλωση της ιδιοκτήτριας είχαν κλέψει κοσμήματα μεγάλης αξίας (15.000 ευρώ), 1.500 ευρώ μετρητά και ρούχα.

Φεύγοντας πήραν και το συγκεκριμένο σκυλάκι που ήταν σε κλουβάκι και ανήκε σε μια φίλη της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, η οποία είχε βρει επίσης ζαλισμένα (τα είχαν φαίνεται υπνώσει για να μη γαυγίζουν) τα άλλα τρία σκυλάκια της που είχε επίσης σε κλουβιά.

Το σκυλί αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια, καθώς είχε και το μοναδικό αριθμό μητρώο του και οι Ρομά αντιμετωπίζουν εκτός της κατηγορίας για κλοπή κατά συναυτουργία και την κακοποίηση ζώου, καθώς του είχαν κόψει την ουρά (στην Ελλάδα είναι παράνομο από το 1992 και θεωρείται κακοποίηση).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση