Η Ντόρα Μπακογιάννη για την επίσκεψη Βάσως Λέβα στον Κουφοντίνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 16:07 Η Ντόρα Μπακογιάννη για την επίσκεψη Βάσως Λέβα στον Κουφοντίνα

Καλεί τον υπουργό να απαντήσει αν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες - Τι απαντά η βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα.

«Η  Βασιλική Λέβα επισκέφτηκε τις φυλακές Δομοκού και το νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄», υποστηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Συναντήσεις εμψύχωσης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Λέβα με καταδικασμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων καταγγέλλει η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτησή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει στο κείμενό της πως «η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επισκέφτηκε τις φυλακές Δομοκού και το νοσοκομείο Λαμίας για να συναντήσει το Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες, να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄».

Επίσης η κυρία Μπακογιάννη επικαλείται δημοσιεύματα που γνωστοποιούσαν  επιστολή των έγκλειστων Αλέξανδρου Γιωτόπουλου  και Βασίλη Τζωρτζάτου προς άλλους έγκλειστους απεργούς πείνας για να σταματήσουν τις  κινητοποιήσεις τους για την  κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄,  καθώς υποστηρίζουν ότι «οι κινήσεις αυτές ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση».

Καλεί τέλος τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει αν η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη».

Η απάντηση της Βάσως Λέβα

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψή της στο νοσοκομείο Λαμίας και τις φυλακές Δομοκού “δεν αφορούσε συνάντηση με συγκεκριμένους κρατούμενους, αλλά συζήτηση με τη διεύθυνση, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους εξωτερικούς φρουρούς και τα προβλήματά τους”.

Η κ. Λέβα, διευκρινίζει πως η συζήτηση που είχε με κρατούμενους στην πτέρυγα Γ των φυλακών Δομοκού έγινε παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ η επίσκεψη στο νοσοκομείο επικεντρώθηκε στη συζήτηση με τους γιατρούς και τον διευθυντή σχετικά με το ιατρικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς στις φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση