«Στον αέρα» μία ολόκληρη συνεδρίαση στη Μακρακώμη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 15:38 «Στον αέρα» μία ολόκληρη συνεδρίαση στη Μακρακώμη!

Άκυρο από την Αποκεντρωμένη για το Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε χωρίς Γραμματέα.

Μέσα σε τρεις σειρές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, σηκώνει «στον αέρα», μια ολόκληρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης, καθώς ακύρωσε την συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου, αφού πραγματοποιήθηκε χωρίς το προεδρείο να έχει πλήρη σύνθεση και ενώ είχε γίνει δεκτή η παραίτηση της κας Βασιλικής Λιτοσελίτη.

Το LamiaReport είχε επισημάνει ότι από τη στιγμή που πέντε ημέρες νωρίτερα είχε ορκιστεί στη θέση της κας Λιτοσελίτη η κα Αθηνά Χορμόβα, αυτόματα η κα Λιτοσελίτη θεωρείται ότι δεν ασκεί και τα καθήκοντα της Γραμματέως. Άρα η συνεδρίαση που είχε καλέσει για 3η φορά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μέρρας  για τις 27 Ιουνίου, θα έπρεπε να ακολουθήσει της Ειδικής Συνεδρίασης εκλογής Γραμματέως που τελικά ορίσθηκε στις 6 Ιουλίου!

Από τα παραπάνω ο ελεγκτής νομιμότητας, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην προκειμένη περίπτωση, σημειώνει ότι, «λόγω της κένωσης της θέσης του Γραμματέα, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει νόμιμα συγκροτημένο σε σώμα Προεδρείο και δεν μπορεί να λειτουργήσει, περαιτέρω, νόμιμα, λαμβάνοντας αποφάσεις».

Έτσι αποφασίζει και ακυρώνει «στο σύνολό της την πραγματοποιηθείσα στις 27 Ιουνίου 2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης, και κατ’ επέκταση όλες τις αποφάσεις που λήφθησαν σε αυτήν, σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσας».

Το επίμαχο κομμάτι της απόφασης της Αποκεντρωμένης

Οι περιπέτειες στις οποίες μπαίνει ο Δήμος της Δυτικής Φθιώτιδας έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις που αφορούν προσλήψεις, οι συμβάσεις των οποίων είναι άκυρες, με τις αποδοχές χρηματοδοτήσεων σε περίπτωση που έχουν αποσταλεί οι απαντήσεις, ακόμη και με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού σε περίπτωση που έχουν δεσμευθεί κονδύλια τα οποία έχουν διατεθεί πριν την ημέρα που θα διεξαχθεί νέα συνεδρίαση για την επανέγκρισή τους.

Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Μακρακώμης έχει δικαίωμα προσφυγής ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν.3463/2006 Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση