Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 11:52 Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία

Σχέδιο Γαβρόγλου για αλλαγή έναρξης της ώρας μαθημάτων…

Το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την μεθεπόμενη όμως σχολική χρονιά (2019-2020), αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας τη Δευτέρα (6/8) το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9 το πρωί, αντί στις 8:15. Όπως συμπλήρωσε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Γαβρόγλου ερωτώμενος για τις ανακοινώσεις σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είπε ότι αυτές θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε η προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση