Αποστόλου: Αποζημιώσεις στους καλλιεργητές σύκων της Εύβοιας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 20:41 Αποστόλου: Αποζημιώσεις στους καλλιεργητές σύκων της Εύβοιας

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου αρχίζουν οι εκτιμήσεις…

Στην ιδιαίτερη περιφέρειά του βρέθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αθανάσιο Ζαννιά, και υπηρεσιακά.

Συγκεκριμένα ο κ. Αποστόλου επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, που υπέστησαν ζημιές στις συκοκαλλιέργειες, από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός οι πληγέντες παραγωγοί ολοκληρώνουν τις δηλώσεις ζημιάς στο Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού την προσεχή Παρασκευή (10/8/2018) και άμεσα (Δευτέρα 13/8/2018) αρχίζουν οι εκτιμήσεις από 7μελές κλιμάκιο της Υπηρεσίας, η περάτωση των οποίων υπολογίζεται πριν το τέλος Αυγούστου.

Ζημιές όμως υπήρξαν και στην περιοχή Κύμης από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις την ίδια περίοδο. «Οι εκτιμήσεις θα αρχίσουν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ζημιάς (13/08/2018) από τριμελές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ. Όσες από τις προηγούμενες ζημιές καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ θα πληρωθούν σε σύντομο χρόνο (αρχές του 2019). Όσες δεν καλύπτονται, θα πληρωθούν μέσω των ΠΣΕΑ (κρατικές ενισχύσεις) αργότερα, αφού προαπαιτείται η σύναψη και η έγκριση σχετικού φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση