• Εκτύπωση

Θα λειτουργήσει επιτέλους η Ιατροδικαστική στη Λαμία;


(Του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου)

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, που οι χαροκαμένοι γονείς από τη Λαμία, χρειάστηκε να περιμένουν 4 ημέρες για να θάψουν το 3χρονο αγγελούδι τους...(Διαβάστε τη σχετική είδηση)

Ήρθε η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν εκατοντάδες οικογένειες να ζουν αυτό το απίστευτο δράμα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και κάποιοι να παραμένουν θεατές, χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας έχει άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές. Αν και από τον οργανισμό προβλέπονται 7 οργανικές θέσεις (2 ιατροδικαστές, 2 νεκροτόμοι, 1 νοσηλεύτρια, 1 γενικών καθηκόντων και 1 δακτυλογράφο γνώστη Η/Υ), αυτή τη στιγμή η υπηρεσία έχει 4 άτομα προσωπικό. Την Ιατροδικαστή Προϊσταμένη κ. Αποστολία Ακριβούση, δυο διοικητικούς υπαλλήλους και μια νεκροτόμο.

Η νεκροτόμος από το 2010 αρνείται να ασκήσει τα καθήκοντά της, δηλώνοντας αδυναμία. Το θέμα της έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο Υπουργείο δικαιοσύνης για να κριθεί, εδώ και τρία χρόνια περίπου και ακόμη εκκρεμεί (!). Ωστόσο η ίδια πληρώνεται, όπως και όλοι οι άλλοι χωρίς ουσιαστικά να λειτουργεί η υπηρεσία.

Στο μεσοδιάστημα προσλήφθηκε ένας νεκροτόμος με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, ο οποίος μετά από λίγους μήνες παραιτήθηκε. Αν είχε κριθεί το θέμα της νεκροτόμου στο υπηρεσιακό συμβούλιο, που εκκρεμεί τόσα χρόνια, θα είχε προσληφθεί ο επόμενος στη λίστα του ΑΣΕΠ και το σοβαρό αυτό πρόβλημα θα είχε τελειώσει.

Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει άιτημα νεκροτόμου από την Αθήνα, που θέλει να έρθει στη Λαμία, αλλα και αυτή η περίπτωση καθυστερεί.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι συγγενείς των νεκρών υποβάλλονται σε μια απίστευτη ψυχική αποσύνθεση και σωματική ταλαιπωρία, αλλά και σε επιπλέον έξοδα, που πολλές φορές δεν έχουν για να πληρώσουν.

Πως είναι δυνατόν κύριε εκλεγμένε Περιφερειάρχα να παραμένετε θεατής σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, που αφορά και τους 5 νομούς της Περιφέρειας; Τι έχετε κάνει τόσο καιρό γι αυτό το δράμα;

Τι έχετε να πείτε τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι αιρετοί της Περιφέρειας Στερεάς σε αυτούς τους γονείς;

Η καραμέλα, "δεν είναι δική μου αρμοδιότητα", νομίζω ότι δεν περνάει πια...


Δημήτρης Κωνσταντόπουλος




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB