• Εκτύπωση

Από τη Λαμία στη NASA - Τι είπε στο MEGA η κορυφαία Ελληνίδα ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου


Πρόσφατα αναδείχτηκε «γυναίκα της χρονιάς» στον στίβο της τεχνολογίας και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο
στη διοργάνωση "2013 FDM Everywoman In Technology Awards".

Η 25χρονη Ελένη Αντωνιάδου απόφοιτος του τμήματος Βιοιατρικής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και τώρα  ερευνήτρια της NASA, μιλώντας στο MEGA είπε ότι απολαμβάνει  την ανταπόκριση του κόσμου στην επυτιχία της και υπογράμμισε ότι η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος για να βγούμε από τη μιζέρια.

Δείτε το βίντεο από το enikos.gr:



Η Ελένη Αντωνιάδου μίλησε και για το Πανεπιστήμιο Στερεάς σε συνέντευξή της στο ηλεκτρονικό περιοδικό της Λαμίας MAG24.gr, μέσα από το οποίο έγινε γνωστή η μεγάλη διάκριση της Ελένης Αντωνιάδου για να ακολουθήσει στη συνέχεια πληθώρα δημοσιευμάτων, αναρτήσεων και συνεντεύξεων.

Η ερευνήτρια της NASA χαρακτηρίζει ως Πειραματόζωο το Πανεπιστήμιο Στερεάς και ευχαριστεί ακόμη και εκείνους που δεν πίστεψαν σε αυτήν και υποβάθμιζαν τις προσπάθειες του Πανεπιστημίου, γιατί όπως είπε την πείσμωσαν περισσότερο για αν διεκδικήσει αυτό που πίστευε και ήθελε.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από την συνέντευξή της:

- Πες μας δυο λόγια για την σχέση σου με τη ΝΑΣΑ; Πως συνδυάζεται αυτή η καριέρα μετά τις σπουδές σου στο Πανεπιστήμιο Στερεάς;
- Στην ΝΑΣΑ δουλεύω στο τμήμα «Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του Πλανήτη Άρη» και σίγουρα είναι ένα όνειρο ζωής που μετά από πολύ κόπο και πολλές θυσίες έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος και ειδικά τον επιβλέπων καθηγητή μου κ. Ηλία Μαγκλογιάννη για την ποιότητα των σπουδών μου, την επιστημονική καθοδήγηση και τα πνευματικά εφόδια που μου προσέφεραν. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δεν πίστεψαν σε μένα, το πολιτικό σύστημα που συστηματικά υποβάθμιζε τις επιστημονικές μας προσπάθειες και το αξιόλογο ακαδημαϊκό έργο του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος αλλά και το μέρος του κοινωνικού ιστού που αδιαφόρησε για την εξέλιξη του Πανεπιστημίου έως και υποτίμησε την ερευνητική μας προσπάθεια διότι μου έδωσαν δυο ουσιαστικά μαθήματα: να διεκδικώ και να σχεδιάζω μόνη μου το μέλλον μου αλλά και να έχω ανοσία στην κακεντρέχεια. Όπως είπε και ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης «Δε γυρεύω μήτε το σταμάτημα, μήτε το γύρισμα προς τα πίσω...γυρεύω το νου, την ευαισθησία και το κουράγιο των ανθρώπων που προχωρούν μπρος.»




- Το Πανεπιστήμιο Στερεάς πια δεν υφίσταται. Τι έχεις να πεις σε όλους όσους δεν στήριξαν το Ίδρυμα αυτό; Τι θα πρότεινες;
- Η κρίση που διέρχεται η κοινωνία έχει περάσει, όπως είναι φυσικό, και στον χώρο του πανεπιστημίου, μεταλλάσοντας το φοιτητικό τοπίο σε ένα παγκοσμιοποιημένο στίβο όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός για μια θέση εργασίας και η στιγνή εμπορευματική αντίληψη μιας πελατειακής παιδείας. Θα τολμούσα να παρομοιάσω το Πανεπιστήμιο Στερεάς με ένα πειραματόζωο που ακούσια και ανήθικα συμμετείχε στα πολιτικά - πειραματικά μοντέλα των εκάστοτε κυβερνήσεων και τελικά υπέστη ευθανασία. Το τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική αποτελεί για μένα το πλέον καινοτόμο τμήμα που έχει να επιδείξει η Ελλάδα σήμερα, συνδυάζοντας την τεχνολογία με τις επιστήμες ζωής (ενδεικτικά κάποιοι τομείς έρευνας είναι η βιοπληροφορική, η βιοαπεικόνιση, η ρομποτική τηλεχειρουργική, η τηλεματική, η δημιουργία προσθετικών μελών κτλ). Η ακαδημαϊκή και ερευνητική ανάπτυξη σε τόσο εξελιγμένα πεδία μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη στη χώρα μέσω των επιστημονικών πατεντών και της στοχευμένης ερευνητικής επιχειρηματικότητας. Η δική μου ευχή και πρόταση είναι να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια των φορέων του Πανεπιστημίου και να ενταθούν οι προσπάθειες δημιουργίας επιχειρηματικού και ερευνητικού δικτύου στη χώρα με μια διάθεση αλληλεγγύης και συνεργασίας τόσο ανάμεσα στα πανεπιστήμια αλλά και ανάμεσα στον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.


Δείτε το βίντεο από τη βράβευση στο Λονδίνο, όπου αναδείχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» στη διοργάνωση "2013 FDM Everywoman In Technology Awards".






Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB