Αφού το σώμα μας έχει 36,6°C, γιατί «σκάμε» όταν η θερμοκρασία είναι απλά στους 30°C;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 18:27 Αφού το σώμα μας έχει 36,6°C, γιατί «σκάμε» όταν η θερμοκρασία είναι απλά στους 30°C;

Ο λόγος που το ανθρώπινο σώμα έχει εσωτερική θερμοκρασία περίπου 36,6°C είναι προκειμένου να μπορεί να είναι αρκετά υψηλή για να εξοντώνει τις ήπιες μυκητισιακές λοιμώξεις και αρκετά χαμηλή ώστε να μην χρειάζεται διαρκώς τροφή για να διατηρεί σε καλό επίπεδο τον μεταβολισμό.

Αλλά για ποιον λόγο αισθανόμαστε μεγάλη ζέστη και δυσφορία, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πλησιάζει ή φτάνει στα ίδια επίπεδα με την εσωτερική μας θερμοκρασία; Δεν θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να νιώθουμε απόλυτα άνετα;

Στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα του Mental Floss αναλύει το γιατί η “ιδανική” θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι περίπου οι 22°C.

Αν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ανέβει ψηλότερα, το σώμα αρχίζει να υπερθερμαίνεται από όλες τις λειτουργίες των οργάνων σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία. Τότε, το σώμα αρχίζει να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές ψύξης, με την πιο γνωστή είναι φυσικά η εφίδρωση.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο...

 

 

Πηγή: http://www.medicaldaily.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση