Όλες οι αλλαγές στην Υγεία - Εξετάσεις με sms και «μάνατζερ» στα νοσοκομεία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 20:08 Όλες οι αλλαγές στην Υγεία - Εξετάσεις με sms και «μάνατζερ» στα νοσοκομεία

Δέκα νοµοσχέδια προ των πυλών από το υπουργείο Υγείας - Νέος ρόλος για ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΟΠΥΥ

Βροχή από νοµοσχέδια ετοιµάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το επόµενο διάστηµα, αφού σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» έτοιµες είναι τουλάχιστον 10 νοµοθετικές παρεµβάσεις, οι οποίες θα προωθηθούν στη Βουλή τους επόµενους µήνες. Οι περισσότερες είχαν ετοιµαστεί ήδη από τότε που η Ν∆ ήταν στην αντιπολίτευση και αναµένεται σταδιακά να προωθηθούν είτε µεµονωµένες είτε εντασσόµενες σε άλλα νοµοσχέδια. Οι αλλαγές στοχεύουν στο σύνολο των λειτουργιών των οργανισµών και των φορέων, καθώς και στο ΕΣΥ, αφού σύµφωνα µε το σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όλες οι δοµές θα «σαρωθούν» και θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και πρόσωπα.

Ωστόσο, όπως σηµειώνουν υψηλόβαθµα κυβερνητικά στελέχη στο «Εθνος της Κυριακής», όλων των νέων µέτρων θα προηγηθούν οι ρυθµίσεις και οι αλλαγές που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών µε δωρεάν εξετάσεις για όλους αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών. Το πρώτο «πακέτο» θα αφορά σε δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του µαστού, του τραχήλου της µήτρας και του παχέος εντέρου, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρµογή ειδικός µηχανισµός στα νοσοκοµεία ώστε να εισάγονται µε διαδικασίες-εξπρές οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου. Σε δεύτερο χρόνο θα υλοποιηθεί το σχέδιο ενηµέρωσης, ακόµη και µε SMS, σχετικά µε το πότε πρέπει να πραγµατοποιούν προληπτικές εξετάσεις για όλες τις νόσους, ανάλογα µε την ηλιακή οµάδα στην οποία ανήκουν. H ρύθµιση αυτή θα αφορά το σύνολο των ασφαλισµένων.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση