Ξεκινά η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων απ’ ευθείας προς ιδιωτικές κλινικές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 21:28 Ξεκινά η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων απ’ ευθείας προς ιδιωτικές κλινικές

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού, που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Ξεκινά την προσεχή Πέμπτη η υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τη διευκόλυνση των χρονίως πασχόντων ασθενών με τη χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των ασφαλισμένων απ' ευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Πρόκειται για το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού, που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών.

Σύμφωνα με αυτό, οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

Επισημαίνεται ότι για την παραλαβή των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Το επόμενο στάδιο του κυβερνητικού σχεδιασμού αφορά την αύξηση των σημείων διανομής των εν λόγω ΦΥΚ πανελλαδικά, ενώ θα ακολουθήσει και η δωρεάν διανομή ΦΥΚ κατ' οίκον από τον ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, και ώρα 12:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και του ΕΟΠΥΥ

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση