Παναγιώτης Ιακωβής: Παραδοσιακή Κινεζική "Ιατρική" – ΤCM

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 16:37 Παναγιώτης Ιακωβής: Παραδοσιακή Κινεζική "Ιατρική" – ΤCM

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε πρακτικές που οδηγούσαν τον Κινεζικό πληθυσμό στον Μεσαίωνα της Ιατρικής…»

Είναι ένα σύνολο από πανάρχαιες δοξασίες και αναπόδεικτες "θεραπείες" που εφαρμόζεται σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρύτερη Σινική περιοχή. Χρησιμοποιεί αποστάγματα φυτών και αποξηραμένα μέρη ζώων καθώς και βελονιστικές τακτικές μεσημβρινών του ανθρώπινου σώματος. Οι τακτικές αυτές περιλαμβάνουν αποξηραμένα μέρη ζώων όπως οι ιππόκαμποι και οι αρκούδες, ενώ συχνά χρησιμοποιείται αποξηραμένος ανθρώπινος πλακούντας.

Οι τακτικές αυτές δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση και έχουν παντελώς αποτύχει να αποδείξουν επιστημονικά την θεραπευτική τους δράση.

Επιπλέον ενοχοποιούνται για βίαιη συμπεριφορά και εξαφάνιση σπάνιων ζώων καθώς και για την πλήρη αδιαφορία τους για τις συνθήκες υγιεινής κατά την χρήση τους.

Παρά αυτά τα γεγονότα, πολλά εκατομμύρια Κινέζοι καταφεύγουν ακόμα και σήμερα σε επίσημα κρατικά "Νοσοκομεία" ΤCM που ασκούν αυτές τις εξωφρενικές πρακτικές. Χαρακτηριστικά, πρέπει να αναφερθεί, η ύπαρξη στη Wuhan (από όπου προήλθε η επιδημία κορωνοϊού) Νοσοκομείου TCM καθώς και επίσημου κρατικού "Πανεπιστημίου" Παραδοσιακής Κινεζικής "Ιατρικής".

Η κατάσταση, όμως, είναι ακόμα χειρότερη. Υπό την ασφυκτική πίεση του Κινέζικου καθεστώτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναγνώρισε αυτές τις ψευδο-επιστημονικές πρακτικές πριν λίγα χρόνια, παρά τις αντιδράσεις της Επιστημονικής Κοινότητας. Με αυτή την έννοια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθίσταται συνυπεύθυνος, για την παγκόσμια επιδημία κορωνοϊού, αφού συνέβαλλε στην αναγνώριση και διαιώνιση πρακτικών που οδηγούσαν τον Κινεζικό πληθυσμό στον Μεσαίωνα της Ιατρικής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση