Πιτυρίδα: ένας ανεπιθύμητος φθινοπωρινός επισκέπτης!‏

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 17:58 Πιτυρίδα: ένας ανεπιθύμητος φθινοπωρινός επισκέπτης!‏

Η πιτυρίδα είναι μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις στο τριχωτό της κεφαλής καθώς δημιουργεί μικρές, αντιαισθητικές, λευκές νιφάδες ενώ παράλληλα, μπορεί να προκαλέσει και έντονο κνησμό.

Εμφανίζεται συνήθως πιο έντονα το φθινόπωρο και το χειμώνα ενώ τα συμπτώματά της δείχνουν να υποχωρούν το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται στην ξηροδερμία που υπάρχει κατά την αλλαγή του καιρού προς τις κρύες θερμοκρασίες. Η αιτία όμως της εμφάνισής της δεν είναι μόνο αυτή. Πιτυρίδα μπορεί να προκληθεί για άλλους λόγους όπως το λιπαρό και ερεθισμένο δέρμα, το μη συχνό λούσιμο, οι νευρολογικές παθήσεις, το άγχος και η μη ισορροπημένη διατροφή.

Για την αντιμετώπισή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικό σαμπουάν ή ειδικό φαρμακευτικό προϊόν. Προτιμήστε να αλλάζετε συχνά το σαμπουάν σας, προκειμένου να βρείτε τον τύπο που ταιριάζει στο δέρμα σας. Αν η πιτυρίδα δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό καθώς ενδέχεται να έχετε κάτι παραπάνω από την απλή μορφή της που δεν χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Ενδέχεται συνεπώς, όλα τα συμπτώματα που σας ενοχλούν δερματικά, ψυχολογικά και αισθητικά να οφείλονται σε κάτι πιο ειδικό όπως τη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ή την ψωρίαση.

Post4Life

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση