Έξυπνες συνταγές για να διώξετε τη σκουριά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 12:02 Έξυπνες συνταγές για να διώξετε τη σκουριά!

Η σκουριά είναι ένα πρόβλημα που λίγο-πολύ μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε σπίτι, ιδιαίτερα αν περάσουν κάποια χρόνια.

Με απλά υλικά και μερικές εύκολες συνταγές μπορείτε να εξαφανίσετε ή να περιορίστε, ωστόσο, τη σκουριά σε διάφορες επιφάνειες του σπιτιού και κυρίως στο μπάνιο. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα, ούτε να χρησιμοποιήσετε χημικά, αφού τα υλικά βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Δοκιμάστε τις δύο παρακάτω...

1. Λεμόνι και αλάτι

skouria1

Βάλτε μια ποσότητα αλατιού πάνω στη σκουριά και στη συνέχεια πιέστε το λεμόνι που έχετε κόψει στη μέση πάνω στο αλάτι και στη σκουριά. Πρέπει να αφήστε το μείγμα στο σημείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και έπειτα να τρίψετε καλά το λεκέ με το λεμόνι που έχετε τοποθετήσει.

Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία και με λάιμ και θα δείτε πόσο γρήγορα και καλά είναι τα αποτελέσματα απέναντι στην ενοχλητική σκουριά.

Επιπλέον αν θέλετε να αποφύγετε το τρίψιμο μπορείτε να ρίξετε το χυμό λεμονιού στο υλικό που έχει σκουριά, να το αφήσετε για ώρα και μετά να ρίξετε από πάνω το αλάτι. Αφήστε το για μία μέρα και πλύνετε καλά με κρύο νερό.

2. Υγρό απορρυπαντικό πιάτων και πατάτα

skouria2

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε τη σε ένα μπολ στο οποίο έχετε προηγουμένως ρίξει υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε το μείγμα πάνω στη σκουριά και αφήστε το για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια τρίψτε όπου έχουν μείνει υπολείμματα και η σκουριά θα εξαφανιστεί. Πρόκειται για μία ακόμη οικονομική λύση και λιγότερο χρονοβόρα, με υλικά που θα βρείτε σίγουρα στην κουζίνα σας.

newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση