16χρονος δηλώνει πως βρήκε τη θεραπεία για έναν από τους πιο επικίνδυνους τύπους καρκίνου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 18:20 16χρονος δηλώνει πως βρήκε τη θεραπεία για έναν από τους πιο επικίνδυνους τύπους καρκίνου

Ο νεαρός έγινε γνωστός πέρυσι, όταν κέρδισε το «Google Science Fair»  για τη δημιουργία ενός τεστ, το οποίο εντοπίζει αρχικά δείγματα της νόσου Αλτσχάιμερ

Ένας 16χρονος Ινδός, ο Krtin Nithiyanandam από το Surrey υποστηρίζει πως ανακάλυψε τη θεραπεία για έναν από τους πιο επικίνδυνους τύπους καρκίνου του μαστού.

Ο νεαρός πιστεύει πως βρήκε τον τρόπο να μετατρέπει τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού σε μορφή που επιδέχεται θεραπείας.

Ο ίδιος μίλησε για την ανακάλυψη του, σχολιάζοντας: «Η πρόγνωση για τις γυναίκες με καρκίνο χαμηλής διαφοροποίησης δεν είναι πολύ καλή, οπότε ο στόχος είναι να ξαναγυρίζουμε τον καρκίνο σε μια μορφή που να μπορεί να θεραπευθεί. Η πρωτείνη ID4 σταματά τα καρκινικά κύτταρα χαμηλής διαφοροποίησης από το να διαφοροποιηθούν, οπότε έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μπλοκαριστεί η πρωτεϊνη ID4. Εγώ βρήκα έναν τρόπο να σωπάσω τα γονίδια που παράγουν την ID4, μετατρέποντας έτσι τον καρκίνο σε μια λιγότερο επικίνδυνη μορφή».

Επόμενος στόχος του Nithiyanandam είναι να τραβήξει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας, ώστε να καταφέρει να αναπτύξει περαιτέρω την ανακάλυψή του.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση