Tips για να επιταχύνεις το μεταβολικό σου ρυθμό και την καύση λίπους!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 22:35 Tips για να επιταχύνεις το μεταβολικό σου ρυθμό και την καύση λίπους!

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι αποσυντόνισε λίγο εμάς... καθώς και το μεταβολισμό μας. Οι ατασθαλίες και οι υπερκαταναλώσεις οδήγησαν στην επιβράδυνση αυτού, με αποτέλεσμα να αποθηκεύεται στο σώμα μας όλο και περισσότερο λίπος σε συνδυασμό με θερμίδες κι εμείς να αυξάνουμε τα κιλά μας, δίχως να ξέρουμε το λόγο. Αγαπητή μου αναγνώστρια, αφού μπήκαμε στο μήνα της αναδιοργάνωσης, σου προτείνω εύκολα και γρήγορα tips για να επαναφέρεις το μεταβολικό σου ρυθμό και να το κάνεις να λειτουργεί όπως παλιά...

Κατανάλωσε πρωτεΐνη
Κι όμως! Όσο τρως άπαχες πηγές πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, ταυτόχρονα θα αδυνατίζεις, καθώς το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες για να τη χωνέψει. Μπορείς να επιλέξεις τυρί με χαμηλά λιπαρά, τα φασόλια, κοτόπουλο, ψάρι ή το φυστικοβούτυρο, ώστε να επιταχύνεις το μεταβολικό σου ρυθμό και να έχεις ενέργεια.

Γίνε οπαδός του πράσινου τσαγιού
Μείνε μακριά από αναψυκτικά, cocktails και ποτά που θα σε φορτώσουν με θερμίδες, θα απορροφήσουν την ενέργεια σου και θα επιβραδύνουν το μεταβολισμό. Πίνοντας καθημερινά 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι μπορείς να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου κατά 10%, λόγω της επιγαλλοκατεχίνης που περιέχει.
 

Χρησιμοποίησε βάρη
Τα βάρη είναι ιδανικά αν θες να κάψεις λίπος και extra θερμίδες. Ρώτησε τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου ποια είναι ιδανικά για τη σιλουέτα σου και το αποτέλεσμα που θες να δεις.

Φάε σολομό
Είναι γεμάτος πρωτεΐνη και υγιεινά λίπη. Είναι ιδανικός για να κάψεις λίπος, να κάνεις το μεταβολισμό σου και την πέψη πιο αποτελεσματικά και τέλος θα σε κρατήσει μακριά από τσιμπολογήματα.
 

Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο
Όσο και να μην θες να το πιστέψεις, το ελαιόλαδο είναι μια καλή πηγή λιπαρών που θα βοηθήσει το μεταβολισμό και την καύση σωματικού λίπους.

Μείνε μακριά από τους υδατάνθρακες
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα πρόχειρα φαγητά καθώς και οι παρασκευασμένοι χυμοί, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που στέκονται ενάντια στο μεταβολισμό σου. Για αυτό λοιπόν λέμε όχι (τις περισσότερες φορές) στους υδατάνθρακες και παραμένουμε πιστές στην πρωτεΐνη που αυξάνει το μεταβολισμό κατά 30%.
 

Διάλειμμα για detox
Όρισε μια χρονική περίοδο για να δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου να καθαρίσει από τις τοξίνες, να ενισχυθεί η συνολική υγεία και φυσικά να δουλέψει καλύτερα ο μεταβολισμός. Κάνουμε λοιπόν detox, αλλά αποφεύγουμε τις ακραίες δίαιτες.

Πιες ξανά και ξανά νερό
Ένα αφυδατωμένο σώμα επιβραδύνει το μεταβολισμό του και αυξάνει την πείνα. Πιες πολλά υγρά κάνοντας αποτοξίνωση και καύση λίπους ταυτόχρονα.
 


Πιες και νερό με λεμόνι
Τα πεπτικά ένζυμα στο λεμόνι, καθώς και η ίνα, θα βοηθήσουν σημαντικά το μεταβολισμό και το πεπτικό σύστημα να κάψει οτιδήποτε καταναλώσουμε αργότερα την ίδια μέρα. Προτίμησε ένα ποτήρι χλιαρό νερό με μισό λεμόνι.

Όρισε γεύματα ανά 3 ώρες
Κάτι που ακούς αρκετά συχνά και σίγουρα ισχύει. Όσο πιο πολύ τρως, τόσο βοηθάς το μεταβολισμό σου να κάνει καύσεις. Φυσικά, μιλάμε για υγιεινά και μικρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας.

Tlife.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση