Δείτε μια πινακίδα που βήχει (!) όποτε περνάει δίπλα της ένας καπνιστής [vid]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 21:56 Δείτε μια πινακίδα που βήχει (!) όποτε περνάει δίπλα της ένας καπνιστής [vid]

Σύμφωνα με μια μελέτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, το συνολικό κόστος του καπνίσματος από την άποψη του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και την μείωση της παραγωγικότητας ανέρχεται σε περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι έξι εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι πεθαίνουν από το κάπνισμα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, το σουηδικό φαρμακείο Apotek Hjärtat ξεκίνησε μια εκστρατεία με επίκεντρο μια ξεχωριστή πινακίδα, η οποία αρχίζει να... βήχει κάθε φορά που ένας καπνιστής είναι κοντά της. Κάτι σαν... φιλική υπενθύμιση στις επιπτώσεις του τσιγάρου.

Η πινακίδα είναι εξοπλισμένη με έναν ανιχνευτή καπνού που “προκαλεί” την αντίδραση του εικονιζόμενου προσώπου.

Τέτοιες πινακίδες έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία στην Στοκχόλμη, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να καπνίζουν στον δρόμο. Δείτε μία στην περιοχή Odenplan της σουηδικής πρωτεύουσας:

Η εκστρατεία αυτή ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα ως ένα έξτρα βοήθημα για τους πελάτες της εν λόγω αλυσίδας φαρμακείων να τηρήσουν την κλασική υπόσχεση στον εαυτό τους για το νέο έτος, να κόψουν το κάπνισμα.

http://nordic.businessinsider.com

iatropedia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση