Blue Monday, η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 09:47 Blue Monday, η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου
Blue Monday σήμερα, και σύμφωνα με την εξίσωση του Κλιφ Άρναλ, είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Διαβάστε περισσότερα για τη Blue Monday.

Blue Monday σήμερα, και λίγο το κρύο, λίγο η Δευτέρα, και αν σήμερα ξύπνησες με διάθεση μελαγχολική, τότε να ξέρεις πως δικαιολογείσαι και επιστημονικά! Σήμερα είναι Blue Monday και αυτό σημαίνει για τους επιστήμονες ότι είναι η χειρότερη ημέρα του χρόνου.

Η Blue Monday "γεννήθηκε" από τον ψυχολόγο Κλιφ Άρναλ το 2005. Ο Κλιφ Άρναλ είναι ο άνθρωπος που σκέφτηκε μια εξίσωση με στόχο να βρει ποια είναι η χειρότερη μέρα του χρόνου. Και κατέληξε πως είναι η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Και τι τον έκανε να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα;

Ο κακός καιρός του Ιανουαρίου, τα χρέη από τον Δεκέμβριο και η κατάθλιψη πως πρέπει να περιμένει κανείς ένα χρόνο για να ξαναέρθουν τα Χριστούγεννα. 1+1+1 κάνουν... Blue Monday και τη χειρότερη μέρα του χρόνου!

Με λίγα λόγια είναι η πρώτη μέρα του χρόνου που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είναι εκτός στόχων και εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα να πέσουν σε μελαγχολία. Τη θεωρία του Κλιφ Άρναλ για τη Blue Monday στηρίζει και η διατροφολόγος Άλισον Κλαρκ, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και την προσγείωση στην πραγματικότητα μετά τις γιορτές και γι’ αυτό προτείνει να αποφεύγεται η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης και καφεϊνης.

Αν λοιπόν σήμερα έχεις μια μικρή μελαγχολία ή νιώθεις την ψυχολογία σου λίγο down, το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να ξεχάσεις ότι σήμερα είναι Blue Monday και να κάνεις πράγματα που αγαπάς και σε κάνουν να χαμογελάς! Αν πάλι δεν τα καταφέρεις, μια μέρα είναι και θα περάσει!

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση