Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί οι άνω των 50 πρέπει να κάνουν περισσότερο σεξ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 10:33 Γιατί οι άνω των 50 πρέπει να κάνουν περισσότερο σεξ

Το σεξ είναι μέρος της ζωής των ανθρώπων, ωστόσο, όσο μεγαλώνουν όλο και περισσότεροι απομακρύνονται από την ιδέα να έρθουν σε ερωτική επαφή με το ταίρι τους.

Μια νέα μελέτη, ωστόσο, διαπίστωσε πως όσο περισσότερο σεξ κάνουν οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, τόσο βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ρώτησαν 73 άτομα ηλικίας από 50 έως 83 ετών για τη σεξουαλική τους ζωή τον τελευταίο χρόνο, όχι μόνο για τη συχνότητα αλλά και την υγεία και τον τρόπο ζωής τους.

Παράλληλα, συμμετείχαν σε μια δοκιμή για τη μέτρηση διαφορετικών λειτουργιών του εγκεφάλου, όπως της προσοχής, της μνήμης, της ευχέρειας γλώσσας και οπτικοακουστικής δραστηριότητας.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι πως όσοι έκαναν σεξ συχνότερα είχαν υψηλότερες βαθμολογίες  στις δοκιμασίες γλωσσικής ευελιξίας και οπτικοακουστικής δραστηριότητας.

Οπως αναφέρει ο Independent, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journals of Gerontology, η μνήμη, η προσοχή και η γλώσσα δεν επηρεάστηκαν.


Πηγή: iefimerida.gr