Επιτέλους μέσω ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες ο έλεγχος ιικού φορτίου για οροθετικούς HIV

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 17:13 Επιτέλους μέσω ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες ο έλεγχος ιικού φορτίου για οροθετικούς HIV

Το αργότερο μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να υλοποιηθεί το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη διενέργεια του ελέγχου του ιικού φορτίου για τους οροθετικούς με HIV, μέσω πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων.

Το μέτρο αυτό βασίζεται στη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για την ηλεκτρονική γνωμάτευση και συνταγογράφηση παραπεμπτικών ασθενών  με AIDS, από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Η νέα πλατφόρμα διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων υγείας των ασθενών, αφού ουσιαστικά, καταργείται η σύνδεση ονόματος ασθενή, ΑΜΚΑ και ασθένειας  κατά τη γνωμάτευση και παραπομπή των ασθενών για εξετάσεις στη διαδικασία που προβλέπεται στον ιδιωτικό τομέα.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς (ασφαλισμένους και ανασφάλιστους) να εξυπηρετηθούν και στον ιδιωτικό τομέα υγείας για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων διαγνωστικών εξετάσεων, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο.

Έτσι, έστω και με καθυστέρηση, το Υπουργείο Υγείας ανταποκρίνεται στην εύλογη απαίτηση των συλλόγων των οροθετικών να διενεργείται με αξιοπιστία ο έλεγχος ιικού φορτίου με την προβλεπόμενη συχνότητα, διασφαλίζοντας και την αποτελεσματική θεραπευτική φροντίδα των οροθετικών και τη Δημόσια Υγεία.   

Προσαρμοσμένη αναζήτηση