• Εκτύπωση

Πρώτος διεθνής τίτλος για τη Λαμιώτισσα τενίστρια Έλενα Κορδολαίμη


Η Έλενα Κορδολαίμη έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική της σεζόν, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το tennisnews.gr

Η 21χρονη Λαμιώτισσα τενίστρια, κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου, για το τοπικό τουρνουά των 10.000 δολαρίων. Στον τελικό επιβλήθηκε της Αμερικανίδας Jan Abaza με 7-6 (1), 3-6, 7-5.

Μετά από μια πολύ δυνατή μάχη, η Κορδολαίμη κατάφερε να βγει νικήτρια και να πανηγυρίσει τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο σε διεθνές επίπεδο, στο τουρνουά των 10.000 δολαρίων της ITF.

Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε σταθερές παρουσίες και συνέπεια στα τουρνουά που αγωνιζόταν μέχρι στιγμής, αλλά ήρθε η ώρα για να κάνει και το βήμα παραπάνω.

Την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι στο Sharm El Sheikh. Στον 1ο γύρο επιβλήθηκε της Νοτιαφρικανής Eden D' Oliveira με 6-3, 6-1 και στον 2ο γύρο έπαιξε για κάτι παραπάνω από ένα σετ απέναντι στην Angela Leweurs, αφού η Γαλλίδα εγκατέλειψε την αναμέτρηση τη στιγμή που έχανε με 6-4, 1-0.

Στα προημιτελικά η Κορδολαίμη είχε ένα μεγάλο στοίχημα να περάσει, αφού φέτος είχε αποκλειστεί σε τρία διαδοχικά τουρνουά του Sharm El Sheikh στα προημιτελικά και σε κανένα δεν έφτασε πιο μακριά. Αυτή τη φορά τα κατάφερε αφού νίκησε την Αμερικανίδα Alexandria Stiteler με 6-4, 1-6, 6-3.

Στα ημιτελικά είχε ένα πραγματικό θρίλερ κόντρα στη Γαλλίδα Pauline Payet, Νο3 στο ταμπλό και Νο623, αλλά το ξεπέρασε και αυτό, κερδίζοντάς την με 7-6 (5), 6-7 (6), 6-0. Τέλος, στον τελικό νίκησε την Αμερικανίδα Jan Abaza, Νο4 στο ταμπλό και Νο638 στον κόσμο, με 7-6 (1), 3-6, 7-5, για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της.




Η Κορδολαίμη βρίσκεται στο Νο836 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, αποδεικνύει όμως ότι η θέση αυτή δεν την αντιπροσωπεύει.

Η βάση της είναι στο Houston, καθώς εκεί σπουδάζει και παράλληλα αγωνίζεται για την τοπική ομάδα τένις, τους Houston Cougars, κάτι που δεν της επιτρέπει να αγωνίζεται συχνά στο tour της ITF.

Να σημειωθεί πως στο τουρνουά του Sharm El Sheikh αγωνίστηκε και η Δέσποινα Βογάσαρη, που μαζί με την Κορδολαίμη ήταν φιναλίστ στα διπλά. Οι δύο Ελληνίδες έφτασαν πολύ κοντά στον τίτλο, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από τις Abaza (ΗΠΑ) και Ola Abou Zekry (Αίγυπτος) με 6-4, 3-6, 10-7.


Διαβάστε επίσης:

Έλενα Κορδολαίμη: "Το τένις είναι η ζωή μου"




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB