ΦΕΨΥ: «1 χρόνος Λειτουργίας, 1 χρόνος ανθρωπιά και προσφορά!»



Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας, στις 18/07/2014, οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Λαμιέων (Γραφείο Διαμεσολάβησης, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δημοτικός Λαχανόκηπος), προχωρούν σε ενημέρωση των συμπολιτών και της τοπικής μας κοινωνίας, για τα έως σήμερα αποτελέσματα της Δράσης.


Το εταιρικό κοινωνικό σχήμα του Δήμου Λαμιέων που υλοποιεί το ανωτέρω πρόγραμμα αποτελείται από τη Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ.) ως Δικαιούχο και Συντονιστή Εταίρο, τον Δήμο Λαμιέων, και το «Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας. Επιπλέον, συμπράττοντες και συμμετέχοντες φορείς είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας,  το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας,  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.


Ειδική μνεία
πρέπει να γίνει στους συμπράττοντες και συμμετέχοντες φορείς, που είναι το Αστικό ΚΤΕΛ Λαμίας Α.Ε. (παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους ωφελούμενους από και προς το Δημοτικό Λαχανόκηπο) και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας (τροφοδοτεί σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο με γαλακτοκομικά είδη).


Το έργο, εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).


Οι Κοινωνικές Δομές, παρέχουν στους ωφελούμενους της δράσης όχι μόνο υλική υποστήριξη (
τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ψυχαγωγίας, γεωργικά προϊόντα ), αλλά και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενσωμάτωσης και υπηρεσίες πληροφόρησης και διευκόλυνσης στην επικοινωνία των ωφελουμένων με κρατικούς φορείς.

Στους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας των ανωτέρω Δομών εξυπηρετήθηκαν 622 μεμονωμένοι ωφελούμενοι με 722 εξαρτώμενα μέλη.

Αναλυτικότερα, κατά μέσο όρο ανά μήνα λειτουργίας :

·        Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ωφελούνται 218 συμπολίτες μας με 384 εξαρτώμενα μέλη, οι οποίοι και συμμετέχουν σε 89 συνεδρίες. Λαμβάνουν 5.946 προϊόντα σε είδη ένδυσης/ υπόδησης/ ψυχαγωγίας, οπωροκηπευτικά, τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, τα οποία συνεισφέρουνν 69 προμηθευτές-χορηγοί με 113 προμήθειες.

·        Στις 100 ισομερής εκτάσεις του Δημοτικού Λαχανόκηπου ωφελούνται ισάριθμοι συμπολίτες μας με 181 εξαρτώμενα από αυτούς μέλη. Παρακολουθούν 38 συνεδρίες, ενώ παρήχθησαν 18.940 τεμάχια και 4.050,50 κιλά αγροτικών προϊόντων, για την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των ωφελούμενων καθώς και την προμήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου (10%), όπως η Δράση ορίζει.

·        Από το Γραφείο Διαμεσολάβησης παρέχονται υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τις Κοινωνικές Δομές καθώς επίσης διεκπαιρεώνονται υποθέσεις τους και παραπέμπονται σε  άλλους φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες (Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο ΟΑΕΔ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Λαμίας, Ξενώνας Φιλοξενίας και υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους του Δήμου Λαμιέων κ.α.) σε 363 άπορους, άστεγους, άνεργους και άλλους ευάλωτους συμπολίτες μας με 617 εξαρτώμενα μέλη αυτών. Τέλος, υλοποιούνται 65 συνεδρίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς και επιχειρήσεις αλλά και τους ιδιώτες, οι οποίοι επώνυμα ή ανώνυμα, στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια για κοινωνική προσφορά, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες των συμπολιτών μας.


Η αμέριστη συμπαράσταση τους συνέβαλλε τα μέγιστα στην πολύπλευρη ενίσχυση των συμπολιτών μας, δίνοντάς μας ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχιση του Έργου. Ευελπιστούμε στη συνέχιση της βοήθειας τους αλλά και την ενίσχυση με νέους δωρητές!


Ολοκληρώνοντας, σας υπενθυμίζουμε ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας για όλους τους ενδιαφερόμενους είναι : Κοινωνικό Παντοπωλείο 22313 51091, Δημοτικός Λαχανόκηπος 22310 66623, Γραφείο Διαμεσολάβησης 22310 35131 και Εθνικός Μηχανισμός Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  801 11 22 444.


Από το Γραφείο Τύπου της Φ.Ε.Ψ.Υ.




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB