• Εκτύπωση

Σημάδι... πρόκρισης! Άξιζε τη νίκη, πήρε την ισοπαλία ο Παναθηναϊκός



“Χρυσή” ευκαιρία να φύγει νικητής από την Λιέγη έχασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος -με την εμφάνιση του στο δεύτερο ημίχρονο- έδειξε ότι μπορεί να... καθαρίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League μέσα στη Λεωφόρο (5/8). Οι “πράσινοι” έμειναν στο 0-0 με την Σταντάρ στον αγώνα του Βελγίου, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και με τον Σίλντενφελντ να έχει δοκάρι στο 65'


Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι της χρονιάς ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε “διπρόσωπος”, αφού στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε πίεση και έκανε πολλά λάθη, που δεν τα... πλήρωσε. Αντίθετα, στην επανάληψη ήταν το... αφεντικό του αγώνα,  έχασε ευκαιρίες και είχε και δοκάρι. Τελικά, η επανεμφάνιση των”πρασίνων” σε ευρωπαϊκό αγώνα μετά από ένα χρόνο ήρθε με ισοπαλία (0-0), ένα αποτέλεσμα που του δίνει ελαφρύ προβάδισμα για τον επαναληπτικό του “Απ. Νικολαΐδης”.

Η Σταντάρ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγώνα και πίεσε τον Παναθηναϊκό, που προσπάθησε να έχει ψυχραιμία στο παιχνίδι του. Οι Βέλγοι επιχείρησαν να κλείσουν τους “πράσινους” στα καρέ του Κοτσόλη, αλλά πέρα από την φάση που ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε σωτήρια προ του Ντε Καμάργκο (7'), δεν κατάφεραν να φτιάξουν κλασική ευκαιρία.


Το “τριφύλλι” έκανε αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου στο πρώτο 20λεπτο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει όπως θα ήθελε την μπάλα και να δημιουργούνται και κάποια κενά στην άμυνα. Η ομάδα του Γκάϊ Λουζόν όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μέτρια εικόνα της ελληνικής ομάδας, ενώ κινδύνεψε για πρώτη φορά στο 21', όταν ο Πέτριτς βρήκε ωραία τον Μπεργκ (ελάχιστες φορές βρήκαν χώρο για να κινηθούν απειλητικά), όμως ο Σουηδός δεν τέλειωσε καλά τη φάση.


Πέρα από το ξαφνικό δυνατό σουτ του Νάνο (30') η Σταντάρ διατήρησε τον έλεγχο του ματς, πίεσε για να ανοίξει το σκορ και στο 38' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντε Καμάργκο. Το “τριφύλλι” -παρά τα λάθη που έκανε στο χώρο του κέντρου και της άμυνας- δεν το... πλήρωσε και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτος κυρίαρχος και να πλησιάζει την περιοχή του Καβασίμα, έχοντας πολύ καλή στιγμή στο 52', με τον Τριανταφυλλόπουλου και στο 57' με τον Πέτριτς. Οι “πράσινοι” συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και στο 65' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, με το δοκάρι του Σίλντενφελντ. Εκτός εστίας πέρασε και το σουτ του Ατζαγκούν, δύο λεπτά αργότερα


Ο Αναστασίου πέρασε στο 72 τον Καρέλη στη θέση του Μέντες, θέλοντας έτσι να “χτυπήσει” το ματς, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντε Καμάργκο. Η εικόνα της αναμέτρησης -και το σκορ- δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Οι “πράσινοι” δεν σκόραραν παρά τις προσπάθειες του Κλωναρίδη, ενώ και οι Βέλγοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 90', με τον Κουτρουμπή να Κόβει υποδειγματικά τον Εζεκιέλ πριν το τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (71’ Καρέλης), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (84’ Κλωναρίδης), Πέτριτς (64’ Πράνιτς), Μπεργκ. 

Στον πάγκο έμειναν οι: Στιλ, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Ντίνας. 

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ, Τεσέιρα, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε, Σιμάν (62’ Μποκού), Μαρκέ, Καρσελά, Μπιά (82’ Μπομπό), Ντε Καμάργκο, Εζεκιέλ

newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB