• Εκτύπωση

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι από το απόγευμα - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας Παρασκευή και Σάββατο



Προσοχή στις πυρκαγιές ειδικά σήμερα το απόγευμα, λόγω των ισχυρών ανέμων...

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται ανατολικά προς τη χώρα μας και σήμερα Πέμπτη θα φέρει βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Δ-ΒΔ Ελλάδα και κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ 4-6 μποφόρ με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας.

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας λόγω του ΒΔ λίβα τους 36 και πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο τοπικά τους 37 βαθμούς.

Την Παρασκευή και το Σάββατο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα αλλά και το ανατολικό Αιγαίο, καθώς και η δροσιά σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο να έχει υποχωρήσει κατά 4-5 βαθμούς. Να σημειωθεί, ότι από τα μεσάνυχτα προς το Σάββατο και μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου ισχυρές τοπικά καταιγίδες αναμένονται στην Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι καταιγίδες θα σταματήσουν σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο με το μελτέμι ωστόσο να φτάνει τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα για τη Φθιώτιδα και την υπόλοιπη χώρα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Από την Πέμπτη το απόγευμα περιμένουμε ισχυρούς ΒΔ ανέμους μέχρι 6 μποφόρ που λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών θα διαμορφώσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιών. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα δροσίσει αρκετά (στους 32-33 βαθμούς η μέγιστη) με τοπικές βροχές να σημειώνονται το μεσημέρι και το απόγευμα, οι οποίες όμως το Σάββατο θα περιοριστούν στα ορεινά. Τέλος, την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 βαθμούς.

Για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν το απόγευμα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ 4-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-35 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα ορεινά όπου και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 23-33 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με Α-ΝΑ ανέμους 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 23- 35 βαθμούς.


Ο καιρός στην Ελλάδα
Για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα δυτικά σε ΒΔ με την ίδια ένταση και τοπικά στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-31 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 19-35 στην κεντρική, από 22-36 βαθμούς στη νότια, από 20-33 στη δυτική και τέλος από 22-33 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB