• Εκτύπωση

Φταίει η αδιαφορία των κατοίκων ή των τοπικών παραγόντων και των συνεργείων;


Παίρνοντας αφορμή την πτώση μέρους του πλατάνου στις Κομποτάδες και ακούγοντας τις δηλώσεις των Τοπικών Παραγόντων, "ότι κανείς δεν είχε κάνει αίτημα για να πάνε οι αρμόδιες υπηρεσίες για το πράσινο να στείλουν τα συνεργεία να κλαδέψουν και να περιποιηθούν τα δένδρα!!", θυμήθηκα ότι λίγο πριν το Πάσχα εκ μέρους του Πανεπιστημίου και μάλιστα εγώ προσωπικά είχα ζητήσει να έρθουν να καθαρίσουν - κλαδέψουν τα πλατάνια και τα άλλα δένδρα στον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημίου όπως και στο διπλανό λόφο, ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία ενώ μας έδωσε την υπόσχεση δεν το έκανε ποτέ.

Το ξερό κλαδί από τον πλάτανο, που είναι μπροστά στο Πανεπιστήμιο, ένα μήνα αργότερα έπεσε δίπλα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Απευθυνθήκαμε και πάλι στην υπηρεσία πρασίνου και ακόμη έρχονται να καθαρίσουν.

Ευτυχώς στην πτώση του κλαδιού στην Παπασιοπούλου δεν ήταν κάποιος φοιτητής ή πεζός την ώρα της πτώσης.

Για τα παραπάνω δείτε τα σχετικά "αιτήματα" που σας επισυνάπτω (Δείτε το συνημμένο αρχείο στο τέλος του κειμένου).

Τώρα, που ο γερο-πλάτανος έπεσε και σκότωσε το παιδάκι στις Κομποτάδες πιστεύω ότι η δικαιολογία της Τοπικής Αρχής ότι κανείς δεν είχε κάνει σχετικό αίτημα για τα πάνε να κλαδέψουν και να περιποιηθούν τα δένδρα και έτσι έγινε το μοιραίο, (υπονοώντας ότι έφταιγε η αδιαφορία των κατοίκων!!), θεωρώ ότι δεν ευσταθεί.

Νομίζω ότι τα σχόλια είναι περιττά, θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφέρω τις ενέργειες μας και πιστεύω ότι και εσείς από την πλευρά σας θα κάνετε κάποιο σχετικό ρεπορτάζ ή ό,τι εσείς κρίνετε σκόπιμο προκειμένου να αναπτυχθεί η ευαισθησία του πολίτη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όταν αδιαφορούν.

Μαρία Αδάμ
Επίκουρος καθηγήτρια
Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

(φώτο αρχείου)




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB