• Εκτύπωση

Ψήφισμα αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης από φορείς της Φθιώτιδας


Οι φορείς που συναντηθήκαμε στο Τεχνικό Επιμελητήριο στις 23 Ιουλίου 2014 στη διαβούλευση για την προστασία και υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του φυσικού πλούτου της Φθιώτιδας, αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε το παρακάτω ψήφισμα.

Συνεχίζεται και κλιμακώνεται ο ανελέητος βομβαρδισμός και οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Γάζας. Πάνω από 1150 νεκροί στην πλειοψηφία τους άμαχος πληθυσμός και παιδιά, χιλιάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές σε κατοικίες , σχολεία, τόποι λατρείας , νοσοκομεία και υποδομές είναι ο μέχρι τώρα ανατριχιαστικός και απάνθρωπος απολογισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στην πολιορκημένη Γάζα.
Παράλληλα διαπιστώνονται τραγικές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και η νοσηλεία είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των συνεχών βομβαρδισμών και των συχνών διακοπών ρεύματος.

Ο ΟΗΕ και οι κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών σε Ευρώπη και ΗΠΑ είτε σιωπούν, είτε όταν μιλούν εξισώνουν τον θύτη με το θύμα, τον καταπιεσμένο με τον κατακτητή!
Κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής μπροστά στη θηριωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, στην παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Ζητάμε από το κράτος του Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τις δολοφονικές επιθέσεις, να τερματίσει τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας και να απελευθερώσει τους Παλαιστίνιους, που κρατά παράνομα στις φυλακές. Με πρώτο βήμα την σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας στη λωρίδα της Γάζας, να προχωρήσει άμεσα σε ειρηνευτικές συνομιλίες αποδεχόμενο τη δημιουργία ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου, ενιαίου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να ταυτίζεται και να συντάσσεται με τις δυνάμεις που υποκινούν ή ανέχονται την ισραηλινή δολοφονική επιδρομή.

Καλούμε τους πολίτες της Φθιώτιδας να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Να ενώσουμε τις φωνές μας για να σταματήσει αυτή η θηριωδία ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, για να σβήσουμε από τον ανθρωπιστικό χάρτη τις μέρες και νύχτες τρόμου και φρίκης.

Συντονιστικό φορέων
για την υπεράσπιση και προστασία
της δημόσιας περιουσίας της Φθιώτιδας


*φορείς που συμμετέχουν στη διαβούλευση για την υπεράσπιση και προστασία της δημόσιας περιουσίας στη Φθιώτιδα:

1. Ν.Ε Φθ/δας ΣΥΡΙΖΑ
2. Ν.Ε Φθ/δας ΑΝΕΛ
3. Βασίλης Κυριακάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
4. Νίκος Σταυρογιάννης ( ανεξάρτητος βουλευτής)
5. Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας
6. Τεχνικό Επιμελητήριο Στερεάς
7. Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας
8. Ομ. Εμπορικών Συλλόγων Αταλάντης
9. Εμπορικός σύλλογος Λαμίας
10. Σύλλογοι ξενοδόχων
11. Σύλλογος ραδιοταξί
12. Όμιλος Φίλων του Δάσους
13. Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε
14. Περιφ. Παράταξη «Η Στερεά σε νέα τροχιά»
15. Εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης ( αντιπεριφερειάρχης Φθ/δας – περιφ. Σύμβουλοι – δημοτικοί σύμβουλοι)
16. Εκπρόσωποι των δημοτικών κινήσεων Λαμίας: Πρόταση Ευθύνης / Παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία / Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Λαμίας
17. Ενεργοί πολίτες από συλλογικότητες αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος
18. Επιστήμονες - Δασάρχες – δασολόγοι κλπ .




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB