• Εκτύπωση

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος για το τραγικό συμβάν και τα ιστορικά πλατάνια της περιοχής


Μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου του νεαρού παιδιού και του τραυματισμού του αδερφού του - θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια ευχόμενος
παράλληλα ταχεία ανάρρωση του τραυματισμένου παιδιού τους - συνεπεία της αποσπάσεως και πτώσεως ογκώδους κλωναριού υπεραιωνοβίου και ιστορικού πλατάνου στους Κομποτάδες της Λαμίας, θα ήθελα να κάνω την υπόμνηση ότι οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να κάνουνε ένα μητρώο όλων αυτών των ιστορικών δένδρων και να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ανάγκη στήριξης – υποστύλωσης κλωναριών αυτών των υπεραιωνοβίων δένδρων και πλατανιών που διαθέτουν οι ιστορικές πλατείες των χωριών μας, καθόσον είναι χώροι που όχι μόνο γίνονται τα πανηγύρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά είναι και χώροι, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αναψυχής και παιγνιδιών μικρών παιδιών.

Στο Μαυρίλο συγκεκριμένα ο κεντρικός πλάτανος, όπως και σε άλλα χωριά, Αγόριανη, υπάρχουν τέτοιες υποστυλώσεις υπόπτων προς απόσπαση από τον κύριο κορμό των δέντρων και πτώσεις κλωναριών.

Βέβαια δεν θα πρέπει να επικρατήσει επ ́ ουδενί η άποψη ότι αυτά τα ιστορικά δέντρα λόγω της επικινδυνότητας που ενδεχομένως έχουν να αντικατασταθούν από νέα
δένδρα. Η ιστορία τους είναι μεγάλη. Και πάνω σε αυτά τα δέντρα οι οπλαρχηγοί, οι κλέφτες και αρματωλοί κρέμαγαν τα άρματά τους. Σήμερα εμείς πιθανόν να κρεμάμε τα νταούλια.

Πρέπει να τα διατηρήσουμε, να τα συντηρήσουμε γιατί αποτελούν την ιστορική ηρωική μνήμη των Ελλήνων.

Θανάσης Γιαννόπουλος
τ. Υφυπουργός Υγείας




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB