• Εκτύπωση

"Μάλλον βρήκαμε τον τάφο της Ρωξάνης και του γιου του Αλέξανδρου"


"Κατά 99% στον τάφο της Αμφίπολης βρίσκονται θαμμένοι η νόμιμη σύζυγος του Μ. Αλεξάνδρου Ρωξάνη και ο γιός του, υπάρχει όμως και μια πολύ μικρή πιθανότητα να έχουμε βρει το τάφο του Μ. Αλεξάνδρου.

Εάν επιβεβαιωθεί το τελευταίο αλλάζουν αμέσως οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί στα βαλκάνια
"

Αυτό διέρρευσε πριν από λίγο στο vimaonline.gr ανώτατη κυβερνητική πηγή η οποία είχε ενεργό ρόλο στην εκταμίευση μεγάλου χρηματικού ποσού από το υπουργείο πολιτισμού στις αρχές Ιουνίου προκειμένου να συνεχιστεί το έργο των αρχαιολόγων.

Να υπενθυμίσουμε ότι με προσωπική παρέμβαση του πρώην υπουργού πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλου είχαν ξεκολήσει από την γραφειοκρατία τα έργα ανασκαφών με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα.

Όπως είχε επισημάνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, η κ. Περιστέρη, «κατά την περίοδο που χρονολογείται ο ταφικός περίβολος, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα, διαδραματίζονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα στην περιοχή της Αμφίπολης. Σημαντικοί στρατηγοί και ναύαρχοι του Μ. Αλεξάνδρου σχετίζονται με την περιοχή. Εδώ ο Κάσσανδρος εξορίζει και θανατώνει το 311 π.Χ. τη νόμιμη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου Ρωξάνη και το γιό του Αλέξανδρο Δ’».

Ο ταφικός περίβολος χρονολογείται γύρω στο 325 – 300 π.Χ. και φέρεται να έχει την υπογραφή του φημισμένου της εποχής εκείνης, αρχιτέκτονα, Δεινοκράτη, που σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ήταν και στενός φίλος του Μ. Αλεξάνδρου.

 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB