"Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2014" από την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας


Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας προσπαθεί πάντα μέσα από τις εκδηλώσεις της να κρατά ζωντανές στη μνήμη, τις Αλησμόνητες Πατρίδες των προγόνων μας Μικρασιατών, που τόσο βίαια και άδικα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Οι "Μικρασιατικές Αναμνήσεις" μόνο για φέτος θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Κυριακή 17 Αυγούστου έως Κυριακή 31 Αυγούστου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μικρασιατικές Αναμνήσεις 2014», η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας πραγματοποιεί τη λαογραφική έκθεση με τίτλο: «Τω καιρώ εκείνω γάμος εγένετο…»

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εργόχειρα που με μεράκι κέντησαν οι γιαγιάδες μας. Ιερά κειμήλια, που εκτός από συγκίνηση, μας γεμίζουν υπερηφάνεια για το παρελθόν και το μέλλον μας.

Η λαογραφική έκθεση θα λειτουργήσει:

Από την Κυριακή 17 Αυγούστου έως την Κυριακή 31 Αυγούστου και ώρες απογευματινές (19:00 έως 22:00), στην οδό Τενέδου 10, στη Νέα Μαγνησία.


-Τετάρτη 20 Αυγούστου
Στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης θα ξαναζωντανέψουμε τα παραδοσιακά ταβερνάκια της αυλής με ρεμπέτικα τραγούδια. Ώρα έναρξης 21:00
 
-Κυριακή 24 Αυγούστου
Παράσταση Καραγκιόζη από τον κ. Μιχάλη Χατζάκη στην αυλή της λαογραφικής έκθεσης, για ενηλίκους και όχι μόνο. Ώρα έναρξης 20:30
 
-Σάββατο 30 Αυγούστου
Τιμώντας τον προστάτη μας Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης, στην κεντρική πλατεία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική βραδιά με την παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου "Εν Ωδαίς". Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης θα παρουσιάσει χορούς από την Μυτιλήνη.
 
-Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
Ημέρα εορτής του προστάτη μας Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης θα γίνει αρτοκλασία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.
 
-Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 
Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση. Την κεντρική ομιλία θα αναλάβει η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.
 
Με εκτίμηση 
Για το Δ. Σ.


 
    Η Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας
 Ελένη Κούντζου                                                      Ανδριάννα Καρανάσιου





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB