• Εκτύπωση

Η ρωσική αυτοκινητοπομπή μπήκε στην Ουκρανία – Για εισβολή κάνει λόγο το Κίεβο!



Καζάνι που βράζει η κατάσταση στην Ουκρανία, με τα φορτηγά με τη ρωσική βοήθεια να συνεχίζουν την πορεία τους προς το Λουγκάνσκ και το Κίεβο να αναφέρει ότι πρόκειται για εισβολή, καθώς δεν έχει δοθεί εντολή.

Μπαρούτι η κατάσταση στην Ουκρανία, με τα φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια να συνεχίζουν την πορεία τους και τις αρχές να αναφέρουν ότι αυτή η αυτοκινητοπομπή κινείται μέσα στη χώρα χωρίς την έγκριση του Κιέβου.

«Πέρασαν στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς έγκριση ή συμμετοχή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ή (τη συνοδεία Ουκρανών) συνοριοφρουρών», τόνισε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας Αντρίι Λισένκο μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ, πολλά φορτηγά της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν σήμερα τα ουκρανικά σύνορα και έφθασαν στα ουκρανικά τελωνεία, στη ζώνη τράνζιτ.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν πως τα φορτηγά πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Ουκρανία χωρίς να συνοδεύονται από τον Ερυθρό Σταυρό. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς πως περίπου 70 ρωσικά φορτηγά --από τα 300 που περιλαμβάνει η αυτοκινητοπομπή-- διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα συνοδευόμενα από μικρό αριθμό φιλορώσων ανταρτών και πως κατευθύνονται προς το Λουγκάνσκ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η Μόσχα ανακοίνωσε πως δεν είναι πλέον έτοιμη να ανεχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση της αυτοκινητοπομπής της που μεταφέρει βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία και πως τα φορτηγά, που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται σταθμευμένα στα σύνορα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως "όλα τα προσχήματα για να καθυστερήσει η παράδοση της βοήθειας στις ζώνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής εξαντλήθηκαν. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει. Η αυτοκινητοπομπή μας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ".

newsit.gr



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB