• Εκτύπωση

Κινηματογραφική ληστεία με όμηρο, λεία 300 χιλιάδες ευρώ και άρωμα τρομοκρατίας


Τρία άτομα εισέβαλαν στη τράπεζα, άρπαξαν 300.000 ευρώ, πήραν όμηρο τον ταμία και διέφυγαν με σκάφος, διασχίζοντας τον Κορινθιακό!

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας και συγκεκριμένα της ασύλληπτης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργών τους εκτυλίχθηκε στις 2:00΄ το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής στα Άσπρα Σπίτια, στην παραλία  Διστόμου στη Βοιωτία.

Τρία άτομα με περούκες και αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και κρατώντας πιστόλια και Καλάσνικοφ μπήκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Στο κλείσιμο της τράπεζας, ακινητοποίησαν το προσωπικό και αφού περίμεναν έως και 20 λεπτά προκειμένου να ανοίξουν και τα δύο χρηματοκιβώτια, άρπαξαν χρηματικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί του ως όμηρο τον ταμία.

Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν εντοπίστηκε καμένο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον τόπο της ληστείας. Πρόκειται για τύπου τζιπ, μάρκας Toyota Rav, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε κλαπεί τον Μάιο του 2012.

Η συνέχεια είναι κινηματογραφική. Οι δράστες επιβιβάστηκαν μαζί με τον όμηρο σε ταχύπλοο και αφού διέσχισαν τον Κορινθιακό έφτασαν Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Πριν βγουν στην ακτή άφησαν μέσα στη θάλασσα τον ταμία, ο οποίος αφού κολύμπησε για περίπου ώρα βγήκε στην ξηρά. Στη συνέχεια οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάψουν και το σκάφος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα.

Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής κατευθύνεται στην περιοχή καθώς τα στοιχεία παραπέμπουν σε Παλαιοκώστα και σε ποινικούς τρομοκράτες της ομάδας του συλληφθέντος Μαζιώτη με ενδεχόμενη συνδρομή της συντρόφου του Πόλας Ρούπα.

Ληστεία «καρμπόν» με αυτή στις Σπέτσες το 2012

Σύμφωνα με το thetoc.gr  η ληστεία στο Δίστομο, θυμίζει σε αρκετά σημεία μια ληστεία του Νίκου Μαζιώτη και του Γιώργου Πετρακάκου στις Σπέτσες το 2012. Τότε, ο Μαζιώτης και ο συνεργός του είχαν διαφύγει με ταχύπλοο, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» δύο γυναίκες.

Επίσης, η ληστεία έχει αρκετά όμοια στοιχεία με αυτή στο Συκούριο στις 5 Ιουνίου όπου είχε συμμετάσχει ο Νίκος Μαζιώτης, καθώς οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ και ο χρόνος παραμονής στο χρηματοκιβώτιο ήταν μεγάλος.





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB