• Εκτύπωση

Οι γυμναστές της Φθιώτιδας διαμαρτύρονται για τη μείωση των ωρών της γυμναστικής σε Γυμνάσιο και Λύκειο


Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, εκφράζει την ανησυχία της, για τον υποβαθμισμένο ρόλο της Φυσικής Αγωγής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο.

Γνωρίζοντας καλά το ρόλο της Φυσικής Αγωγής στις αναπτυξιακές ηλικίες (γνωστό από την αρχαιότητα), δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο μειώνονται οι ώρες στη Δευτεροβάθμια.

Έχοντας ως δεδομένο το ρόλο της Φυσικής Αγωγής και σε αντιδιαστολή με τα ποσοστά παχυσαρκίας, έξαρσης του παιδικού διαβήτη και της αθηρωμάτωσης, των μυοσκελετικών προβλημάτων και τις δυσμορφίες της σπονδυλικής στήλης απόρροια της καθιστικής ζωής των μαθητών καθώς και του μεγάλου ποσοστού καπνιστών εφήβων στη χώρα μας, δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητα της μείωσης των ωρών.

Η οδηγία του Ευρωκοινοβουλίου προς τα κράτη – μέλη είναι τρεις ώρες γυμναστική την εβδομάδα τουλάχιστον για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε αυτή την οδηγία καθώς συνάδει με τις βασικές αρχές της Φυσικής Αγωγής.

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, που πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι ο μαθητής και η σωματική και ψυχική του υγεία, θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή , ελλείψει προγραμματισμού από μέρους του αντίστοιχου Υπουργείου, πολεμούμε με «ανεμόμυλους» και προσπαθούμε να αποδείξουμε τα ήδη αποδεδειγμένα και εφαρμοζόμενα από τα πολιτισμένα κράτη ανά τον κόσμο.

Θα συνεχίσουμε αυτόν τον «πόλεμο» με όσα μέσα διαθέτουμε για το καλό των μαθητών μας!





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB