• Εκτύπωση

Κώστας Μπακογιάννης: "Ας σηκώσουμε τα μανίκια..." (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)


«Είμαστε έτοιμοι για αλλαγές και συγκρούσεις για να φτιάξουμε μία Περιφέρεια οικονομικά αυτοδύναμη, διοικητικά αυτόνομη και κομματικά ανεξάρτητη....», είπε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε η ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη και των νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και των πέντε Μητροπολιτών της Στερεάς.

«Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Έχουμε μπροστά μας έναν ανηφορικό, δύσβατο, και ολισθηρό δρόμο. Χέρι- χέρι θα τον περπατήσουμε. Οι δύσκολοι δρόμοι δίνουν αξία στην προσπάθεια. Να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα έχουμε καταφέρει περισσότερα από όσα σήμερα πιστεύουμε. Η Περιφέρεια μας, οι συμπατριώτες μας, οι οικογένειές μας το αξίζουν, το δικαιούνται, το ζητούν. Ας σηκώσουμε τα μανίκια...



Θα κάνουμε λάθη. Είναι σίγουρο. Είναι η μοίρα όσων προσπαθούν, όσων ελπίζουν, όσων αγωνίζονται. Για αυτό μου αρέσει να είμαι ξεκάθαρος στις προθέσεις μας.

Θα σπάσουμε αυγά αγαπητοί συμπολίτες. Θα χτυπήσουμε γροθιές στο μαχαίρι εκεί που χρειάζεται. Θα αναμετρηθούμε με ότι κρατά πόρους, δυνατότητες και ανθρώπους εγκλωβισμένους και δεν αφήνει την οικονομία και την κοινωνία να δημιουργήσει. Θα αναμετρηθούμε με την αδικία σε κάθε της έκφραση, σε κάθε της μορφή.

Ταυτόχρονα όμως ξέρουμε να ακούμε. Ξέρουμε να συζητάμε, να γεφυρώνουμε τα άκρα, να ενώνουμε όσα μοιάζουν αντίθετα. Εξάλλου, ο Περιφερειάρχης δεν είναι παρά πρώτος μεταξύ ίσων. Και έχουμε τις δυνατότητες να συνθέσουμε για να χτίσουμε κάτι που θα μείνει στο χρόνο, είτε είναι ένα έργο υποδομής είτε είναι μια νέα κουλτούρα εξυπηρέτησης του πολίτη. Αυτό είναι το στοίχημά μας. Μια γενιά που σκέφτεται και την επόμενη, προνοώντας για τους μεγαλύτερους και τους αδύναμους, με ευαισθησία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Αυτός είναι ο νέος πολιτικός πολιτισμός τον οποίο περιμένουν οι πολίτες να κομίσουμε....», τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε το βίντεο:




Στην τελετή ορκωμοσίας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, αφού βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα της, του οποίου η υγεία βελτιώνεται. Παρούσα στην ορκωμοσία του Κώστα Μπακογιάννη ήταν όμως η εγκυμονούσα αδελφή του Αλεξία.

Δείτε φώτο από την ορκωμοσία:



























































































































 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB