• Εκτύπωση

Οι Πύλες της Φωτιάς - Το έπος των Τριακοσίων



Η Λαμιακή πολιτεία για την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών

Οι Θερμοπύλες , ένα στενό μεταξύ του όρους Καλλίδρομου και του Μαλιακού κόλπου,διέθετε τρεις σιδερένιες πύλες. Η μια της φωτιάς των Θερμών λουτρών ,εξ΄ού και το όνομα , πολύ στενή δίοδος κατά τα αρχαία χρόνια ,έγινε παγκόσμιο σύμβολο κουράγιου και αυτοθυσίας.

Ποτέ ο θάνατος δεν δέχτηκε τέτοια περιφρόνηση, όσο από τον απόγονο του γένους των Ηρακλειδών και του στρατού του ,Λεωνίδα


ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ , προκλητικά περήφανη απάντηση μα και ηρωική από το Λεωνίδα στον Πέρση βασιλέα Ξέρξη, ο οποίος εξοργισμένος ξεκινάει την ιστορική μάχη.
Η απάντηση αυτή έμεινε αθάνατη στην ιστορία , τίμησε τον Λεωνίδα και τους Έλληνες , εδίδαξε σε όλο τον κόσμο ότι τα πάτρια εδάφη είναι αδιαπραγμάτευτα και ιερά. Ανέδειξε τις Ελληνικές αξίες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σε πανανθρώπινες και πάντα επίκαιρες


Η θυσία του Λεωνίδα δεν ήταν απλώς πολιτική ή στρατιωτική υποχρέωση και πειθαρχία στους νόμους της πατρίδας, αλλά παράδειγμα σεβασμού και βαθειάς προσήλωσης στις υψηλές πολιτειακές και ηθικές αξίες της Σπάρτης και της Ελλάδος.
Έτσι λοιπόν , εδώ , στο κέντρο της Ελλάδος, κοντά στους Δελφούς , κοντά στις αμφικτιονίες της Ανθήλης συγκρούστηκε το ελληνικό πνεύμα με την βαρβαρότητα , η Ευρώπη , κατά μία έννοια , με την ασιατική κουλτούρα, καθιστώντας εμάς τους μεταγενέστερους, κοινωνούς των ιδανικών της φυλής και θεματοφύλακες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ειρήνης.


ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  &  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

http://artcenterkoltsidas.blogspot.gr





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB