• Εκτύπωση

Δύο πόλεμοι έτοιμοι να ξεσπάσουν – Φωτιά βάζουν Ουκρανία και Τζιχαντιστές



- Έτοιμοι (;) για επίθεση στο χαλιφάτο των τζιχαντιστών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
- Μια ανάσα πριν την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία
- Τρόμος για επιθέσεις στις μεγάλες δυτικές πρωτεύουσες
- “Αλεπού” ο Πούτιν, εκμεταλλεύεται την κρίση στη Μέση Ανατολή για ξεκαθάρισμα στην Ουκρανία

Στο χείλος ενός, ακόμη πιο καταστροφικού, παγκοσμίου πολέμου φαίνεται πως βρίσκεται η ανθρωπότητα. Τη στιγμή που οι ΗΠΑ του Μπαράκ Ομπάμα φάνταζαν ως ο ισχυρός παίκτης της παγκόσμιας διπλωματικής σκακιέρας, οι ισορροπίες φαίνεται πως αλλάζουν ραγδαία.
Με το βλέμμα αρχικά στραμμένο στο Αφγανιστάν, και προόσφατα στη φλεγόμενη (από μίσος απέναντι στη Δύση) Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ χάνουν τον "προσανατολισμό" τους, καθώς δύο πόλεμοι είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν την ίδια μάλιστα χρονική περίοδο.
Οι ακραίοι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των δυτικών συμφερόντων, προς το παρόν στα δικά τους εδάφη, αλλά οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας θεωρούν δεδομένο ότι εκπαιδεύουν τζιχαντιστές, τους οποίους εν συνεχεία στέλνουν στην Ευρώπη και στο έδαφος των ΗΠΑ για να σχηματίσουν και στελεχώσουν πυρήνες τρομοκρατίας σε "εχθρικό" έδαφος.



Μυστικές υπηρεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε κόκκινο συναγερμό και τρέμουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, ιδίως μετά τα πρόσφατα βίντεο με τη φρικιαστική δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τζιχαντιστές και της άγριας δολοφονίας Σύριων αιχμαλώτων.
Την ίδια στιγμή, και με τις ομηρίες Ευρωπαίων και αμερικανών πολιτών να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οι τζιχαντιστές ενισχύουν συνεχώς το οπλοστάσιο τους με τα χρήματα που αποκομίζουν από τα λύτρα που διεκδικούν από την εγκληματική αυτή δράση, ενώ την ίδια στιγμή διαρρέουν στο ίντερνετ τα βίντεο του τρόμου για να ποτίσουν τους ομοιδεάτες τους με μίσος απέναντι στη Δύση, και να τρομοκρατήσουν τους "αλλόθρησκους τρομοκράτες".

Το βλέμμα στην Ουκρανία

Ενώ τα βλέμματα της Δύσης φαίνεται να είναι στραμμένα αποκλειστικά σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, η Ρωσία συνεχίζει την επιθετική διπλωματία απέναντι στην Ουκρανία αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους, και βρίσκεται σχεδόν μία ανάσα πριν την επέμβαση στην Ουκρανία.
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη διπλωματική του ευφυΐα, εκμεταλλεύεται την κρίση στις χώρες της Μέσης Αντολής και ετοιμάζει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην Ουκρανία, λίγους μόλις μήνες μετά την κίνηση τακτικής που έκανε στην Κριμαία και τον έφερε σε θέση ισχύος.
Ενδεικτικό της πολιτικής που εφαρμόζει πιστά ο Πούτιν, είναι και οι καταγγελίες για αποδείξεις που στοιχειοθετούν συμμετοχή ρώσων στρατιωτών στις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία, ενώ το ΝΑΤΟ εκτιμά πως περισσότεροι από 1.000 ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μέρος στις μάχες.



Την ίδια στιγμή, όμως, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε "εικασίες" τις κατηγορίες αυτές δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Ακούμε ποικίλες εικασίες, όχι για πρώτη φορά, αλλά ούτε μία φορά δεν μας έχουν παρουσιασθεί οποιαδήποτε γεγονότα".
Στην αυριανή σύνοδο κορυφή των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιθανότατα θα συζητηθεί η πιθανότητα επιβολής περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, μετά τις πρόσφατες πληροφορίες που κάνουν λόγο για παρουσία ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος.

Στρατιωτικά οχήματα σε ουκρανικό έαδος - Φωτογραφία από δορυφόρο
Στρατιωτικά οχήματα σε ουκρανικό έαδος - Φωτογραφία από δορυφόρο

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε μόλις χθες ότι δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά όπως όλα δείχνουν, αναζητά την καλύτερη δυνατή στρατηγική για να οργανώσει μία συμμαχία εντός του ΝΑΤΟ για στρατιωτική επέμβαση στο χαλιφάτο των τζιχαντιστών.
Η Δύση μπορεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για τους ακραίους ισλαμιστές και μία πιθανή ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο πόλεμος, όμως, φαίνεται πως παραμονεύει στα περίχωρα του Ντόνετσκ και της Μαριούπολης και ο Πούτιν σχεδιάζει την επόμενη κίνησή του...

newsit.gr



Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB