• Εκτύπωση

Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Δείτε σε ποιες περιοχές



Η πρώτη Φθινοπωρινή κακοκαιρία προ των πυλών....


Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται το πρωί της Τρίτης στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική Πελοπόννησο (νομοί Αχαΐας και Ηλείας) που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Λαρίσης και Μαγνησίας), την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας και Ημαθίας) και πιθανόν την ανατολική Φθιώτιδα.

Στη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη η κακοκαιρία θα μεταφερθεί βαθμιαία στο νομό Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Όσοι λοιπόν θελήσουν την Τρίτη να μετακινηθούν προς τη Θεσσαλία να έχουν υπόψη οτι θα αντιμετωπίσουν από το μεσημέρι και μετά πολύ έντονες καταιγίδες κατά τόπους με κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Δείτε παρακάτω τι καιρό θα κάνει στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Φθιώτιδα. Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, ωστόσο το μεσημέρι και απόγευμα δε θα λείψουν οι τοπικές μπόρες στα ορεινά. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά η μέγιστη θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 30 βαθμών μέχρι περίπου τις 10 Σεπτεμβρίου. Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-29 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και από το βράδυ ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-28 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Δευτέρα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3-5 και βαθμιαία 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το κεντρικό-βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Α-ΒΑ 3-4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα Ν-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθεί ενδεικτικός χάρτης βροχόπτωσης για το μεσημέρι της Τρίτης, όπου με κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα (πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σε μικρό χρονικό διάστημα).







Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB