• Εκτύπωση

Ο 21χρονος που άφησε τη δουλειά του και βγάζει 2.000 λίρες το δευτερόλεπτο



Είναι μόλις 21 ετών και κερδίζει 2.000 λίρες το δευτερόλεπτο. Γνωρίστε τον Βρετανό που εγκατέλειψε τη δουλειά του και ζει από βίντεο που τραβάει στο smartphone του.

Το Vine, η πλατφόρμα του Twitter για βίντεο, έχει εξελιχθεί σε απίστευτη πηγή χρημάτων για έναν 21χρονο Βρετανό. Ο Μπεν Φίλιπς, κερδίζει 12.000 λίρες σε λιγότερο από ένα λεπτό, σε 6 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ανεβάσει ένα βίντεο που τράβηξε με το smartphone του, στο Vine. Με το που αναφέρει ένα προϊόν ή μια μάρκα, η εταιρεία θα του πληρώσει χιλιάδες λίρες.


Ξεκίνησε για πλάκα

Τα κωμικά βίντεο του Φίλιπς τα οποία περιλαμβάνουν φάρσες με τους φίλους του – καμία σχέση με υψηλού κόστους τηλεοπτικές διαφημίσεις - τον έχουν κάνει ανάρπαστο στους διαφημιστές.
Αλλά δεν είναι τα κωμικά του βίντεο που ενδιαφέρουν τις εταιρείες. Περιμένουν στην ουρά για να τους κάνει mention (να τις αναφέρει) στο ποστ και να προσελκύσουν τους 1,2 εκατομμύρια followers του να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

Από υπάλληλος σε κατάστημα υποδημάτων, στην κλίκα των Viners

Ο Φίλιπς ανήκει την αυξανόμενη ομάδα των νεαρών Βρετανών "Viners" - μια μικρή κλίκα χρηστών smartphone που φορτώνουν τα 6 δευτερολέπτων βίντεο.

Η νέα του δουλειά, δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη δουλειά του σε κατάστημα υποδημάτων στη Νότια Ουαλία. Ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο στον ελεύθερο χρόνο του.

«Είδα κάποιους από την Αμερική να ανεβάζουν βίντεο στο Vine και αποφάσισα να το κάνω κι εγώ για πλάκα. Δηλώνει ότι δεν είχε ιδέα ότι αυτή η τυχαία ενασχόλησή του, θα μετατρεπόταν σε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Αρχισε μαγνητοσκοπώντας σποτάκια με τον 3χρονο γιο της τότε φίλης του και δημιούργησε μια σειρά που ονόμασε "Dr Harley" στην οποία το παιδί έδινε κωμικές ιατρικές συμβουλές. Ενα από αυτά τα βίντεο, το έχουν παρακολουθήσει πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι!

Εγινε περιζήτητος σε μια νύχτα...

Ο Φίλιπς είπε ότι είδε τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται σε μία νύχτα.


Οταν ξεπέρασε τους ένα εκατομμύριο followers, οι διαφημιστές άρχισαν να χτυπούν την πόρτα του. Kατασκευαστές αυτοκινήτων, brand ρούχων, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, παραγωγοί τροφίμων και ποτών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αδρά για ένα mention στα βίντεο του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι υπήρξαν εταιρείες που τον πλησίασαν από το πουθενά και του είπαν: «Θέλουμε να σας πληρώσουμε για να προωθήσετε τα προϊόντα μας» ενώ πολλοί προσφέρθηκαν να αναλάβουν το μάνατζμεντ. Ωστόσο, εκείνος προτίμησε να προχωρήσει μόνος του και να επιλέγει ποια εμπορικά σήματα θα προωθήσει. «Προωθώ τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούσα ο ίδιος. Και αυτό πετυχαίνει γιατί δεν έχω κανένα celebrity status. Εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι».

Δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα

Είπε ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί βίντεο στο Vine, αλλά σκοπός του είναι να κάνει τους ανθρώπους να γελούν, όχι για να βγάλει λεφτά. «Η μόνη μου πρόθεση είναι να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν. Έξι δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να κάνεις κάποιον να χαμογελάσει. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη δουλειά, μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα και να παρακολουθήσουν μερικά βίντεο, και να συνεχίσουν τη εργασία τους».


2.000 λίρες το δευτερόλεπτο; Πώς;

Για κάθε βίντεο του Φίλιπς, οι διαφημιστές πληρώνουν από 6 έως 12 χιλιάδες λίρες. Φαίνεται εξωφρενικό το ποσό, ωστόσο ο Φίλιπς λέει ότι έχει μεγάλη απόδοση. «Εγώ μπορώ να εγγυηθώ σε μια εταιρεία 1 έως 7 εκατομμύρια προβολές σε 24 ώρες. Μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό ένα περιοδικό;»

Δείτε παρακάτω μερικά από τα βίντεο του Φίλιπς.





  Δείτε εδώ το προφίλ του Μπεν Φίλιπς στο Vine.


thetoc.gr



 


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB