• Εκτύπωση

Δείτε τον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου! (βίντεο, φωτό)



Όχι... Αυτός δεν είναι απλά ένας... συνηθισμένος επικίνδυνος δρόμος. Είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου. Το αποδεικνύουν και οι αριθμοί των ατυχημάτων και οι εκατοντάδες (!) νεκροί κάθε χρόνο.

Ο North Yungas road είναι ο δρόμος του θανάτου. Βρίσκεται στη Βολιβία, έχει μήκος 69 χιλιόμετρα και συνδέει τη πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ με το χωριό Κορόικο. Το 1995 ανακοινώθηκε επίσημα ως «ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου» επειδή εκεί χάνουν τη ζωή τους 200-300 άνθρωποι κάθε χρόνο.
Ο δρόμος χτίστηκε το 1930 από κρατούμενους της Παραγουάης και είναι χωματόδρομος έκτος από ένα σημείο στην αρχή του δρόμου. Τελικά μετά από 20 χρόνια εργασίας, τελειώνοντας το 2006, ο καινούργιος δρόμος (South Yungas road) είναι έτοιμος για να δοθεί στην κυκλοφορία κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των Βολιβιανών.




Ο North Yungas road είναι πράγματι κάτι το ξεχωριστό... Λόγω τον ακραίων γκρεμών, γύρω στα 600 μέτρα βάθος, μία-ενιαία λωρίδα και για τις δύο κατευθύνσεις και στα περισσότερα σημεία ο δρόμος δεν είναι φαρδύτερος από 3.2 μέτρα και του υψόμετρου που είναι χτισμένος ο δρόμος, 4500 μέτρα στη Λα Πας και 1200 μέτρα στο Κορόικο, κάνουν το δρόμο ακόμα πιο δύσβατο για τα φορτηγά και τα λεωφορεία που διασχίζουν κυρίως το δρόμο. Ακόμα η βροχή, η ομίχλη και η σκόνη μειώνουν την ορατότητα και αυξάνεται η πιθανότητα κάποιος να πέσει στον γκρεμό.



 
Επίσης επειδή από τη μία μεριά του δρόμου υπάρχει τοίχος από βράχια και από την άλλη γκρεμός η οδήγηση γίνεται στα αριστερά για να βλέπει ο οδηγός την εξωτερική ρόδα του οχήματος και να γίνεται πιο ασφαλές το πέρασμα του δρόμου. Σε όλη την υπόλοιπη Βολιβία η οδήγηση γίνεται στα δεξιά.



Από το 1990 έχουν επισκεφθεί τον δρόμο αυτό περίπου 25.000 άνθρωποι, ενώ επιπλέον υπάρχουν κάποιες ομάδες που κάνουν διαδρομές με ποδήλατα!







newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB