• Εκτύπωση

Το φρικιαστικό βίντεο από τον νέο αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου! - Απειλούν να σκοτώσουν και έναν βρετανό όμηρο



- Μετά τον Τζέιμς Φόλεϊ, άλλος ένας δημοσιογράφος έπεσε θύμα των τζιχαντιστών
- Ο 31χρονος είχε απαχθεί στη Συρία τον Αύγουστο του 2013
- Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανικού δημοσιογράφου που έχει τίτλο " Ένα δεύτερο μήνυμα στον Ομπάμα"
- Κρατούν αιχμάλωτο τον Βρετανό David Cawthorne Haines
- Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο


Με τον πιο φρικιαστικό τρόπο, οι τζιχαντιστές επέλεξαν να στείλουν άλλο ένα μήνυμα στον Μπάρακ Ομπάμα, καθώς ανήρτησαν στο διαδίκτυο ένα νέο βίντεο αποκεφαλισμού, αυτή τη φορά με θύμα τον Στίβεν Σότλοφ. 

 Πρόκειται για άλλον έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, ο οποίος -όπως ακριβώς ο Τζέιμς Φόλεϊ- κλήθηκε να κάνει συγκεκριμένες δηλώσεις στην κάμερα, γονατισμένος στην έρημο και φορώντας πορτοκαλί στολή, υπό την απειλή μαχαιριού.

Στο βίντεο, που τιτλοφορείται "Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική" ο τζιχαντιστής καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ. Στη συνέχει παρουσιάζει τον Βρετανό όμηρο και απειλεί ότι θα σκοτώσει και αυτόν.

Ο Σότλοφ λέει: "Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι. Ομπάμα, η εξωτερική πολιτική σου με την επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι γινόταν για την ασφάλεια των Αμερικανών, οπότε γιατί πληρώνω το τίμημα αυτής της επέμβασης με τη ζωή μου;". 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος μιλάει ήρεμα, όση ώρα ο μαυροντυμένος τζιχαντιστής κρατάει ένα μαχαίρι κοντά στο λαιμό του.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει τον δήμιο να δηλώνει ότι "όσο οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν να χτυπούν το λαό μας, τα μαχαίρια μας θα συνεχίσουν να κόβουν τους λαιμούς των δικών σας ανθρώπων".

"Επανέρχομαι, Ομπάμα και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος", δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής.



Ο Σότλοφ απήχθη στο Χαλέπι της Συρίας τον Αύγουστο του 2013. Στις 27 Αυγούστου η μητέρα του, η Σίρλεϊ, απηύθυνε έκκληση στον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοανακηρυγμένο "χαλίφη" της οργάνωσης, ζητώντας του να λυπηθεί τον γιο της και να τον αφήσει ελεύθερο.

ΦΩΤΟ: FACEBOOK
ΦΩΤΟ: FACEBOOK

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν την αυθεντικότητα του βίντεο αυτού. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι "εάν υπάρχει ένα τέτοιο βίντεο" θα αναλυθεί πολύ προσεκτικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσεύχεται για τον Σότλοφ και την οικογένειά του.

Στις 19 Αυγούστου το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ ανακοινώνοντας ότι η εκτέλεσή του έγινε σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύουν οι ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών μαχητών στο Ιράκ.

Ο Σότλοφ ήταν έμπειρος δημοσιογράφος και έκανε εδώ και αρκετά χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή, την οποία γνώριζε πολύ καλά. Είχε εργαστεί μεταξύ άλλων για το περιοδικό Time, την εβδομαδιαία εφημερίδα Christian Science Monitor, το Foreign Policy και, πιο πρόσφατα, για το World Affairs.

newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB