• Εκτύπωση

"Γάζωσαν" Ρώσο φωτογράφο στην Ουκρανία - Ήταν αγνοούμενος από 5 Αυγούστου



Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ανακοίνωσε σήμερα το θάνατο στην Ουκρανία του φωτογράφου του πρακτορείου Αντρέι Στένιν, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από τις 5 Αυγούστου.


"Ο συνάδελφός μας, ο φωτογράφος Αντρέι Στένιν, είναι νεκρός. Αποδεικνύεται τελικά πως δεν ήταν κρατούμενος. (...) Απεβίωσε πριν από ένα μήνα", δήλωσε ο Ντμίτρι Κισελιόφ, επικεφαλής του πρακτορείου.

"Το αυτοκίνητό του έγινε στόχος πυρών και κάηκε σ' ένα δρόμο κοντά στο Ντονέτσκ", ένα από τα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών και της μάχης τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, διευκρίνισε ο Κισελιόφ.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα εικόνες του αυτοκινήτου του Στένιν, που φαίνεται να έχει καταστραφεί από πυρκαγιά.

Η εξαφάνισή του είχε προκαλέσει ισχυρή κινητοποίηση της ρωσικής δημοσιογραφικής κοινότητας και το πορτρέτο του, με το σύνθημα "Απελευθερώστε τον Αντρέι", υπήρχε σε όλα τα ρωσικά δίκτυα ενημέρωσης.

Η Ρωσία είχε αρχίσει στα μέσα Αυγούστου έρευνα για την εξαφάνισή του και προέκρινε ως τώρα το σενάριο της απαγωγής του δημοσιογράφου από την ουκρανική εθνική φρουρά.

"Δυστυχώς, ενώ όλοι κάναμε ό,τι μας ήταν δυνατόν, ακόμη και το αδύνατο για να τον σώσουμε, ο Αντρέι δεν ήταν πλέον ζωντανός", δήλωσε ο Κισελιόφ.

"Όλες οι δηλώσεις που ακούσαμε από την πλευρά των Ουκρανών για την τύχη του Στένιν ήταν ψεύδη", τόνισε.

Ηλικίας 33 ετών, ο φωτογράφος Αντρέι Στένιν είχε από τις 13 Μαΐου ως βάση την Ουκρανία και εργαζόταν για το προσκείμενο στην εξουσία πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, το οποίο ανήκει στο πρακτορείο Ροσίγια Σεγκόντνια ("Η Ρωσία Σήμερα").

Είχε πραγματοποιήσει πολυάριθμα φωτορεπορτάζ στο Κίεβο, αλλά και στα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, το Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Οι δημοσιογράφοι πληρώνουν βαρύ φόρο στην ουκρανική σύγκρουση. Τρεις ρώσοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν τον Ιούνιο και ένας ιταλός φωτογράφος σκοτώθηκε στα τέλη Μαΐου μαζί με τον ρώσο βοηθό του.

newsit.gr


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB