• Εκτύπωση

Έκτισαν εκκλησία εκεί που κυνηγοί σκότωσαν κατά λάθος το παιδί τους



Το τραγικό συμβάν είχε συγκλονίσει τη Φθιώτιδα πριν από ένα χρόνο....


Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν ο άτυχος αγιοργάφος Αργύρης Τσαμπάς από την Κυρτώνη Αταλάντης έπεφτε νεκρός από τα βόλια 34χρονου συγχωριανού του ο οποίος περίμενε στο καρτέρι και τον πέρασε για αγριογούρουνο.

Αρχικά μάλιστα είχε πει ότι τον βρήκε μαζί με τους άλλους της παρέας τραυματισμένο και ότι κατά τη μεταφορά του στο κέντρο υγείας Αταλάντης εξέπνευσε. Ωστόσο στη συνέχεια ομολόγησε ότι τον σκότωσε κατά λάθος.



Οι γονείς του 51χρονου αγιογράφου έκτισαν στη μνήμη του παιδιού τους την Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής κοντά στα συντρίμμια άλλης παλαιάς Εκκλησίας.

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού.

«Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την χαρά, τη συγκίνηση αλ­λά και την ικανοποίησή του, διότι αξιώ­θηκε να ευλο­γήσει το άνοιγ­μα μιας ακόμη Εκκλησίας, η οποία θα καταστεί πνευματικό κατα­φύ­γιο για κάθε άνθρωπο, που θα καταφεύγει σ΄ αυτή και θα επικαλείται τη βοήθεια του Θεού και να παραδώσει ένα ακόμη Ιερό Θυσιαστήριο, στο οποίο θα τελείται η αναί­μακτος Θυσία και θα λατρεύεται ο Θεός.




Ακολούθως, επαίνεσε τους κτίτορες για την ευ­λά­­βειά τους και την πρω­το­βου­λία τους να χτίσουν ένα Ναό εις μνημόσυ­­νον αιώνιον του γιού τους, πού έφυ­­γε αδίκως από τη ζωή και τους ευχήθηκε να έχουν την άνωθεν παρηγορία και την ελπίδα της κοινής αναστάσεως», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.




(Φώτο από το site της Μητρόπολης)


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB