• Εκτύπωση

Κέντρο Ξένων Γλωσσών "House of English": Αλλάζουμε τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας!


Γνωρίζουμε Μαθαίνουμε Κατακτούμε !

Μέσα από οπτικοακουστικά μέσα, βιωματικές δράσεις και καθημερινές δραστηριότητες για τους μικρούς μαθητές θα γνωρίσουμε τις ξένες γλώσσες!!! Η επαφή με τη ιστορία και τον πολιτισμό θα μας κάνουν να σκεφτούμε και να δρούμε διαφορετικά!

Η τυποποιημένη μάθηση είναι πλέον παρελθόν. Η διδασκαλία γίνεται ευχάριστη και ο στόχος του πτυχίου πραγματοποιείται !

Συνεργαζόμαστε με παιδαγωγό, εργοθεραπευτή και ψυχολόγο ώστε να μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη των μαθητών μας και να βοηθήσουμε τους γονείς στο δύσκολο έργο τους.

Εκτός από τμήματα Αγγλικής γλώσσας, λειτουργούν τμήματα  Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών και Ιταλικών για παιδιά ΚΑΙ ενήλικες. Οι συνεργάτες μας είναι έμπειροι καθηγητές που μοιράζονται μαζί μας το όραμα για μία αλλαγή στον τρόπο εκμάθησης της ξένης γλώσσας. Προσφέρουμε ακόμα έκπτωση 30% στην δεύτερη ξένη γλώσσα και στο δεύτερο παιδί!

Εγγραφές Καθημερινά 10-1 & 6-9

Έναρξη μαθημάτων 15/9

House of English: Η μάθηση γίνεται ένα ταξίδι! Ελάτε μαζί μας….

 



Γιατί Αγγλικά ;

Τα Αγγλικά κατέχουν κυρίαρχη θέση στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της ψυχαγωγίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου. Αποτελούν βασικό προσόν για την εξεύρεση εργασίας, με αποτέλεσμα πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι να την μιλούν. Είναι επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε όσες είναι μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς. 

Η κουλτούρα της Αγγλίας είναι γνωστή παγκοσμίως καθώς σηματοδότησε την παρουσία της με την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, την κουζίνα, την μουσική, τις επιστήμες, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία καθώς και τον αθλητισμό. Μέσα από το ταξίδι της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας ο σπουδαστής θα γευτεί αρκετά παραδείγματα της σύγχρονης Αγγλικής κουλτούρας καθώς και της Αγγλικής ιστορίας.

Σύμφωνα με την ψυχογλωσσολογία για να αποκτηθεί άριστη προφορά και βιωματική κατανόηση της Γραμματικής η επαφή με την ξένη γλώσσα θα πρέπει να αρχίσει πριν τα έξι χρόνια. Στον χώρο μας λειτουργούν τμήματα Αγγλικών νηπιακά (4-5 ετών) και pre-junior (5-6 ετών) που μέσω ευχάριστων  δραστηριοτήτων και πρωτοποριακών μεθόδων εμφυσείται στο παιδί η γλώσσα με στόχο να φτάσει στο μέλλον να την χρησιμοποιεί σχεδόν σαν την μητρική του!

Όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντά σου, μουσική, σινεμά, υπολογιστές, χορός, επιχειρηματικότητα, ταξίδια, σπορ τα αγγλικά είναι παντού και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας!

Ελισάβετ Βέλιου 
Αποφ. Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Α.Π.Θ.) 
ΜΑ University of Bristol, UK

Αργύρης Τζίμας
Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ε.Α.Π.)

 

 


Γιατί γαλλικά ;

 «Ο ζεν πρεμιέρ Jean Dujardin φωτογραφήθηκε στον γκισέ του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.» Το ξέρατε ότι οι 7 στις 11 λέξεις αυτής της πρότασης είναι γαλλικές?

Η Γαλλική είναι η μοναδική γλώσσα, μετά την Αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στη Ελληνική και Λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «ευρωπαϊκό πολιτισμό». Είναι η γλώσσα της διπλωματίας, της τέχνης, της γαστρονομίας, της μόδας, καθώς είναι η δεύτερη μητρική γλωσσά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δυναμική της Γαλλικής αυξάνεται περισσότερο από οποιαδήποτε γλώσσα πληθυσμιακά τα τελευταία χρόνια. Και μην ξεχνάμε πως οι Έλληνες πάντα συγγένευαν πνευματικά με τους Γάλλους.

Στο κέντρο μας λειτουργεί τμήμα αρχαρίων για παιδιά από 5 ετών όπου μέσα από παιχνίδι, διαδραστικά μέσα, τραγούδι και διασκέδαση οι μικροί μας φίλοι κατακτούν την Γαλλική γλώσσα ώστε στην Ε’ Δημοτικού που εισάγονται τα Γαλλικά σαν υποχρεωτικό μάθημα να μην αντιμετωπίζουν απολύτως καμία δυσκολία!

Γιατί τα Γαλλικά είναι η γλώσσα που σε κάνει να ξεχωρίζεις!!!!

Υπεύθυνη τμήματος Γαλλικών:
Ευαγγελία Παπαλέξη

Πτυχιούχος Γαλλικής γλώσσας & Φιλολογίας ΑΠΘ,
Μετεκπαίδευση
στη Διδακτική, Université de Provence, Aix-Marseille.





Γιατί
Ισπανικά ;

Λατρεύεις τους : Cervantes, Lorca, Márquez, Picaso, Dalí, Allende, Fuentes, Llosa, Almodóvar, Luz Casal, Iglesias, Shakira, Nadal, Messi, Casillas, και Gasol… ;

Η Ισπανική είναι μία γλώσσα 100% φωνητική, αφού οι λέξεις προφέρονται ακριβώς όπως γράφονται. Στην ισπανική γλώσσα υπάρχει στενή αντιστοιχία μεταξύ ήχων στον προφορικό λόγο και γραμμάτων στο γραπτό. Για παράδειγμα, τα φωνήεντα προφέρονται πάντα όπως τα βλέπουμε, ενώ στην προφορά συμφώνων ισχύουν λίγοι και πολύ συγκεκριμένοι κανόνες.

Επιπλέον, η συλλαβική μορφή της ισπανικής γλώσσας είναι ανοιχτή (της μορφής σύμφωνο-φωνήεν-σύμφωνο-φωνήεν ή σύμφωνο-σύμφωνο-φωνήεν-σύμφωνο-φωνήεν) και ο τονισμός της συνήθως προβλέψιμος.

Επομένως, η ισπανική γλώσσα (όπως και η ιταλική) χαρακτηρίζεται ως φωνολογικά διαφανής γλώσσα, λόγω φωνολογικής συνοχής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ ευκολότερη γλώσσα στην εκμάθησή της από μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή/και δυσλεξία, μιας και η ανάγνωση και η γραφή ακολουθούν πιο απλούς και εύκολους στην κατανόησή τους κανόνες. 

Είναι μία από τις λεγόμενες ρομανικές γλώσσες μαζί με τα Γαλλικά, Ιταλικά και Ρουμάνικα, οπότε σε πολλές περιπτώσεις η εκμάθηση της θα είναι πιο εύκολη. Αποτελεί ένα σημαντικό προσόν για το βιογραφικό σου, αφού μπορείς να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά σε Ισπανία, Λατινική Αμερική, ακόμη και στις ΗΠΑ. Η πληθώρα ταινιών, βιβλίων και μουσικής σε κάνουν να βρεις μόνος σου την απάντηση…

Γιατί απλά σου αρέσουν…!!!!

Στο κέντρο μας λειτουργούν τμήματα Ισπανικών ενηλίκων καθώς και παιδικά-εφηβικά!!!

Υπεύθυνη τμήματος Ισπανικών:
Δήμητρα Παπαποστόλου
Πτυχιούχος Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Facultad de Filosofía y Letras de la Universidad de Valladolid





Γιατί Ιταλικά ;

Είναι μια γλώσσα που ομιλείται όχι μόνο στην Ιταλία αλλά είναι επίσημη γλώσσα στην Ελβετία (μαζί με τα γερμανικά και τα γαλλικά), στο Σαν Μαρίνο και στο Βατικανό, σε διοικητικές περιοχές της Κροατίας και της Σλοβενίας. Έτσι, σήμερα, ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της ιταλικής ανέρχεται σε περίπου 75 εκατομμύρια, ενώ επιπλέον ομιλείται από 130-150 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Η Ιταλία αποτελεί σημαντικό προορισμό σπουδών για τους Έλληνες σπουδαστές στους τομείς της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Αρχιτεκτονικής και της Μόδας. Επιπλέον, τα χαμηλά δίδακτρα σε συνδυασμό με το προσιτό κόστος διαβίωσης και τις ομοιότητες στον τρόπο ζωής, επιτρέπουν την ευκολότερη προσαρμογή ενός Έλληνα φοιτητή.

Γιατί είναι η γλώσσα της χώρας όπου αναπτύχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της αρχαιότητας, ο ρωμαϊκός ο οποίος επηρεάστηκε βαθύτατα από τον αρχαίο ελληνικό, τα δε Λατινικά είναι ο πρόγονος της σύγχρονης Ιταλικής γλώσσας και η μητέρα γλώσσα πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών (Ισπανικά, Πορτογαλικά, Γαλλικά, Ρουμάνικα).

Διαλέγουμε Ιταλικά γιατί… μας αρέσει η ιταλική λογοτεχνία, η μαγεία της Μεγάλης Οθόνης, γιατί είμαστε φιλόμουσοι, έχουμε αισθητική και …

Γιατί μας αρέσει η Dolce Vita (Γλυκιά Ζωή) !!!

Υπεύθυνη τμήματος Ιταλικών:
Ειρήνη Κουρή

Απόφοιτος Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών
Κάτοχος Ανώτατου Διπλώματος : Diploma di Lingua e Cultura Italiana





Γιατί Γερμανικά;

Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει αποκτώ εικόνα για τη ζωή, τις επιθυμίες και τα όνειρα των ανθρώπων στις γερμανόφωνες χώρες και την πολυπολιτισμική κοινωνία τουs. Μέσα από την εκμάθηση των Γερμανικών σάς δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή αισθητά.

Τα Γερμανικά αποτελούν μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή. Έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική. Τα Γερμανικά εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Επιπλέον η γνώση Αγγλικών βοηθάει στην εκμάθηση των Γερμανικών καθώς η αγγλική γλώσσα ανήκει γλωσσολογικά στη Γερμανική Οικογένεια Γλωσσών (Germanic languages) ενώ τα Γερμανικά μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την εκμάθηση άλλων γλωσσών π.χ. Ολλανδικά, Σουηδικά, Νορβηγικά..

Με τα γερμανικά αποκτά κανείς πρόσβαση σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς του κόσμου. Οι Brecht, Kafka, Goethe, αδελφοί Grimm, Schopenhauer, Nietsche, Marx, Kant, Markuse, Heidegger, Kepler, Einstein, Mozart, Beethoven και πλήθος άλλων συγγραφέων, φιλοσόφων, επιστημόνων και μουσουργών μιλούσαν και έγραφαν στα Γερμανικά.

Γιατί όποια σχέδια κι αν έχετε για το μέλλον, η γνώση των Γερμανικών σάς παρέχει αμέτρητες δυνατότητες!


Υπεύθυνος τμήματος Γερμανικών:
Γεώργιος Ντέρκος
Πτυχιούχος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας ΕΚΠΑ Κάτοχος GROβES DEUTSCHES SPRACHDIPLOM,
GOETHE INSTITUT ATHEN

 



House of English

Ελισάβετ ΒέλιουΑργύρης Τζίμας

Κοραή 1 & Σκληβανώτη γωνία, Λαμία

Τηλ. 22313 02256

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FB Page: Κέντρο Ξένων Γλωσσών - "House of English"




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB