• Εκτύπωση

Καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση των ανεγκέφαλων στο Ηρόδοτος - Εθνικός – Χτυπούσαν με κλωτσιές και σιδηρογροθιές



- Συγκλονιστική μαρτυρία από τον Μαργαρίτη Χατζηαλέξη για τα επεισόδια στο παιχνίδι της Γ’ Εθνικής ανάμεσα σε Ηρόδοτο και Εθνικό
- Οι υπεύθυνοι του Ηροδότου άνοιξαν τις πόρτες και μπήκαν στο γήπεδο 150-200 άτομα καταγγέλλει ο τεχνικός του Εθνικού
- "Οι παίκτες των γηπεδούχων προσπάθησαν να μας προστατεύσουν"
- "Ο γιατρός του αγώνα δεν έδωσε καμία βοήθεια στον τραυματία, ο διαιτητής ζήτησε να επιστρέψει στο γήπεδο για να συνεχιστεί το ματς"
- Άργησε μισή ώρα το ασθενοφόρο
- Με C-130 στην Αθήνα ο 46χρονος σοβαρά τραυματίας
- Τρεις οι συλλήψεις μέχρι στιγμής

Τις συνθήκες ζούγκλας που έζησαν ο ίδιος και οι παίκτες του το μεσημέρι της Κυριακής όταν χωρίς καμία αιτία οπαδοί του Ηροδότου εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με αγριότητα σε οπαδούς του Εθνικού που είχαν ταξιδέψει στο Ηράκλειο για το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Σε μια στιγμή, το γήπεδο της Αλικαρνασσού μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ανεγκέφαλοι χτυπούσαν με σιδηρογροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι τον 46χρονο Κώστα Κατσούλη που, όπως και πολλοί άλλοι, προσπάθησε να προστατεύσει άλλους από την επίθεση.
Ο άτυχος άνδρας μένει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στα Χανιά αλλά είναι από τους πιο πιστούς οπαδούς του Εθνικού.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρεται με C-130 στην Αθήνα και αναμένεται να φτάσει στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις 16:30 με 17:00 και αμέσως να υποβληθεί σε κρίσιμο χειρουργείο. Έχει υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν δεν υπάρχουν εμφανείς σωματικές κακώσεις. Σήμερα το πρωί, ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή, πήρε εντολή να συντάξει ιατροδικαστική έκθεση.

Σοβαρά, αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, έχει τραυματιστεί, επίσης στο κεφάλι, ο 37χρονος Κωνσταντίνος Λώλης. Η αστυνομία έχει συλλάβει τρία άτομα, ηλικίας 22, 24 και 27 ετών που οδηγούνται στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.
 

Ο Κώστας Κατσούλης - Φωτογραφία ΑΠΕ
Ο Κώστας Κατσούλης - Φωτογραφία ΑΠΕ

Έτσι τα έζησα

Τις στιγμές τρόμου περιγράφει το NewsIt ένας από τους ανθρώπους που τις είδαν με τα μάτια του και έζησαν μια ακόμη μαύρη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Στο 74ο λεπτό ακυρώθηκε κανονικό γκολ δικό μας. Και εμείς και οι οπαδοί μας που βρίσκονταν στο γήπεδο, διαμαρτυρηθήκαμε. Τότε, ένας οπαδός του Ηροδότου προσπάθησε να πάρει ένα από τα πανό των οπαδών του Εθνικού», περιγράφει ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης.



 

Ο προπονητής του Εθνικού κατηγόρησε τους ανθρώπους του Ηροδότου πως άνοιξαν τις πόρτες σε 150-200 οργανωμένους οπαδούς για μπουν στο γήπεδο από τη φυσούνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦEI ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ




«Προς τιμήν τους, οι παίκτες του Ηροδότου προσπάθησαν να προστατεύσουν εκείνους του Εθνικού», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως παρότι ο πρόεδρος των Πειραιωτών, Αλέξης Αγγελόπουλος ζητούσε να μην αρχίσει το παιχνίδι αν δεν πήγαινε στο γήπεδο αστυνομική δύναμη, ο διαιτητής επέμενε.

Στο γήπεδο, πριν ξεκινήσει το ματς, υπήρχαν μόλις δυο αστυνομικοί, κι αυτοί για να προστατεύσουν τον... διαιτητή, ενώ αφού ξέσπασαν τα επεισόδια, έστειλαν κι άλλους... δυο! Δεν υπήρχε δε ασθενοφόρο κι όταν κλήθηκε να παραλάβει τον τραυματία, άργησε μισή ώρα να φτάσει στη γήπεδο της Αλικαρνασσού.

«Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν, με τι μυαλό να παίξουμε;»

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηροδότου που μπήκαν στις κερκίδες όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Εθνικού άρχισαν να χτυπούν με σιδηρογροθιές όποιον έβρισκαν μπροστά τους ή κλωτσούσαν στο κεφάλι αδιακρίτως.




Εκτός από τον 46χρονο σοβαρά τραυματία «ένας άνθρωπος έσπασε το σαγόνι του», είπε ο κ. Χατζηαλέξης, σημειώνοντας πως ο γιατρός του αγώνα δεν έδωσε καμία βοήθεια στον οπαδό του Εθνικού που είχε τραυματιστεί σοβαρά και τον έσωσε από το να γυρίσει η γλώσσα του, ο φυσιοθεραπευτής των φιλοξενούμενων.


 

Ηρόδοτος: Μια χούφτα ανεγκέφαλοι

Ανακοίνωση για τα σοβαρά επεισόδια εξέδωσε και η ανακοίνωση του Ηροδότου, που μιλά για μια χούφτα ανεγκέφαλων και μεμονωμένο περιστατικό.

«Καταδικάζουμε τις πράξεις τους και καλούμε τους υγιείς φιλάθλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απομονώσουμε όλους αυτούς που με τέτοιες πράξεις προσβάλουν τον σύλλογο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

«Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το σοβαρό τραυματισμό του φίλαθλου της ιστορικής ομάδας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό ήταν αρκετό για να χαλάσει την όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο φίλαθλος κόσμος της Νέας Αλικαρνασσού αλλά και να αμαυρώσει την προσπάθεια όλων εμάς που ανιδιοτελώς υπηρετούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό των ποδοσφαιριστών της ομάδος και κυρίως την ιστορία του συλλόγου μας.

Μία «χούφτα» ανεγκέφαλων που θέλουν να ονομάζονται «φίλαθλοι», δεν εκπροσωπούν το ύφος και το ήθος του συλλόγου μας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πράξεις τους και καλούμε τους υγιείς φιλάθλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απομονώσουμε όλους αυτούς που με τέτοιες πράξεις προσβάλουν τον σύλλογο.

Ο ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, δεν έχει πλέον άλλη επιλογή απο το να υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα (αστυνομία, τηλεοπτικές κάμερες κλπ) προκειμένου απο εδώ και στο εξής να διασφαλίσει τις καταλληλότερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας μας, κάνοντας γνωστό ότι τέτοιους φίλαθλους δεν τους έχει ανάγκη και φυσικά η ομάδα μας δεν τους χρειάζεται.

Η διοίκηση του συλλόγου είναι υποχρεωμένοι πλέον να διαφυλάξει με άλλους τρόπους τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, κινώντας με νομικές διαδικασίες σε βάρος οποιουδήποτε θα ήθελε να τολμήσει στο μέλλον να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα.

Τέλος, για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας και ευχόμαστε απο καρδιάς στον άτυχο φίλαθλο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ταχεία ανάρρωση.

Για τον Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο
»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

newsit.gr






Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB