• Εκτύπωση

Έσωσαν ζαρκάδι που είχε εγκλωβιστεί σε κανάλι στο φράγμα του Μόρνου (ΦΩΤΟ)


Πολύωρη επιχείριση των ανδρών 7ης ΕΜΑΚ και του Πυροσβεστών Λιδορικίου για τον απεγκλωβισμό του...

Το άτυχο ζώο πρέπει να είχε πάνω από δυο ήμερες μέσα στο κανάλι. Ήταν εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να βγει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πέντε άνδρες της 7ης ΕΚΑΚ από τη Λαμία με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Σίμο Αποστόλου πήγαν στο σημείο με σωστική λέμβο και σε συνεργασία με τους πυροσβέστες του Π.Κ  Λιδορικίου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζαρκάδι από το κανάλι.

Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερη, διότι η διασωστική λέμβος της 7ης ΕΜΑΚ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λόγω του μεγάλου ύψους του φράγματος και των μεγάλων κλίσεων των πρανών αυτού.

Οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και των Π.Κ. Λιδωρικίου και Π.Υ Άμφισσας δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τον ατομικό τους εξοπλισμό διότι διαπίστωσαν ότι οι φωσφορούχες-ανακλαστικές ταινίες των κρανών και των στολών τρόμαζαν το ζαρκάδι λόγω και της έντονης ανάκλασης αυτών από τον ήλιο που καθρεφτιζόταν στο νερό κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες.




Έτσι αναγκάστηκαν να το πλησιάσουν μέσα στο νερό χωρίς τον ατομικό τους εξοπλισμό αλλά παίρνοντας όλα τα άλλα μέτρα προστασίας (σωσίβια, δέσιμο με διασωστικούς κάλους) και με διασωστικά σχοινιά και θηλιές το εγκλώβισαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε από την Προϊσταμένη της ΕΥΔΑΠ του φράγματος και ο χώρος εγκλωβισμού ήταν μια περιοχή με νερό (λεκάνες απορροής της υπερχείλισης του φράγματος από την λίμνη) ύψους 40 μέτρων, βάθους νερού 25 μέτρων, μήκους 70 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων περίπου.




Το ζαρκάδι είχε εγκλωβιστεί στις λεκάνες απορροής από άγνωστη αιτία και κολυμπούσε συνεχώς χωρίς να υπάρχει διέξοδος διαφυγής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του λόγω της κόπωσης που είχε προέλθει από την συνεχή κολύμβηση.

Το ζαρκάδι αφέθηκε ελεύθερο από τους θυροφύλακες στο φυσικό του χώρο. Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο Υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.
























Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB