• Εκτύπωση

Οβίδα όλμου έπεσε από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ


Για πρώτη φορά μετά την επίτευξη της εκεχειρίας - Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές

Μια οβίδα όλμου που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε σε ισραηλινό έδαφος, για πρώτη φορά μετά την επίτευξη της εκεχειρίας, στις 26 Αυγούστου, μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς έπειτα από τον πόλεμο των 50 ημερών ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στον παλαιστινιακό θύλακα.

"Για πρώτη φορά μετά την επιχείρηση Προστατευμένη Παρυφή μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε το νότιο Ισραήλ" ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Πέτερ Λέρνερ στο λογαριασμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του στρατού, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Η Χαμάς από την πλευρά της διαμήνυσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την επίθεση αυτή υπογραμμίζοντας ότι οι παλαιστινιακές οργανώσεις παραμένουν δεσμευμένες στην εκεχειρία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Αυγούστου η Χαμάς και το Ισραήλ συμφώνησαν στην κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, βάζοντας τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 2.140 Παλαιστίνιους και 73 Ισραηλινούς. Οι δύο πλευρές αναμένεται ότι θα επαναλάβουν προσεχώς τις έμμεσες διαπραγματεύσεις τους στο Κάιρο για να επικυρώσουν και να παρατείνουν την εκεχειρία.

Στις διαπραγματεύσεις αυτές θα συζητηθούν τα πιο ακανθώδη θέματα που παρέμειναν σε εκκρεμότητα, όπως η αποστρατικοποίηση της Χαμάς, κάτι που ζητά το Ισραήλ προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

protothema.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB