• Εκτύπωση

Την... πάτησε! Ονειρική πρεμιέρα και ιστορική νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο (video)



- Ο Ολυμπιακός έβαλε το... ευρωπαϊκό του κουστούμι και πήρε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στο Champions League
- Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2, δείχνοντας πως στον Πειραιά μπορούν να κάνουν και τον πιο δυνατό αντίπαλο να... γονατίσει
- Μαζουάκου, Αφελάι και Μήτρογλου τα γκολ της ομάδας του Μίτσελ (VIDEO)
- Νίκη της Γιουβέντους με 2-0 επί της Μάλμε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (VIDEO)


Ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα του Α΄ ομίλου πέτυχαν τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 και μπήκαν από νωρίς σε θέση...οδηγού για την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

 Η νίκη αυτή είναι... τεράστια, αφού έγινε κόντρα στην περσινή φιναλίστ του θεσμού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Μαδριλένοι -πριν από λίγες ημέρες- νίκησαν μέσα στο "Μπερναμπέου" την... κάτοχο της διοργάνωσης, Ρεάλ!

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν νευρικό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν το χώρο του κέντρου και την Ατλέτικο να μην... βιάζεται για να δείξει επιθετικές βλέψεις. Όλα αυτά άλλαξαν στο 13', όταν ο Μαζουάκου έπιασε το διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των Ισπανών και βάζοντας “φωτιά” στο “Γ. Καραϊσκάκης”.



ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Οι “ροχιμπλάνκος” πήραν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κέρδισαν μέτρα προς τα καρέ του Ρομπέρτο (πολύ καλός ο Τουράν από τα αριστερά), έχοντας την πρώτη τους καλή φάση στο 17' με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς.



Οι Πειραιώτες έδειξαν αρχικά ψυχραιμία στην πίεση των Ισπανών (ο Κασάμι είχε πολύ καλή παρουσία), προοδευτικά όμως το γήπεδο... έγειρε, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν το 2-0. Μετά από άψογη αντεπίθεση, ο Αφελάι βγήκε απέναντι στον Όμπλακ, και διπλασίασε τα τέρματα της ελληνικής ομάδας.



Οι Ισπανοί πάντως, κατάφεραν πριν πάνε στα αποδυτήρια μειώνοντας σε 2-1, εκμεταλλευόμενοι τη στιγμιαία έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των γηπεδούχων . Στο 38' ο Ανσάλτι έκανε τη μακρινή σέντρα και ο Μάντζουκιτς νίκησε με κεφαλιά τον πορτιέρε του Ολυμπιακού.



Η Ατλέτικο μπήκε στην επανάληψη πιέζοντας πολύ ψηλά, προκειμένου να προκαλέσει το λάθος στην “ερυθρόλευκη” άμυνα και να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τον Φουστέρ στη θέση του Τσόρι, αλλά οι “ροχιμπλάνκος” ανέβηκαν ακόμα περισσότερο με την είσοδο του Γριεζμάν, αλλά βρήκαν μπροστά τους ένα πολύ καλό Ρομπέρτο.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να πιέζουν, κυρίως από τη μεριά του Ελαμπντελαουί., αλλά πάλι ο Ολυμπιακός χτύπησε σαν... κόμπρα, με τον Μήτρογλου να επιστρέφει στα γκολ και να... ξεραίνει την αντίπαλη ομάδα στο 73'.



Οι Ισπανοί δεν παράτησαν το παιχνίδι ούτε τότε, αφού στο 86' κατάφεραν και έκαναν το 3-1 με τον Γκριεζμάν.



Στα υπόλοιπα λεπτά όμως οι “ροχιμπλάνκος” δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια κλασική ευκαιρία κι έτσι ο Ολυμπιακός μπήκε με το... δεξί στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο άλλο ματς του Α' ομίλου, με δύο γκολ του Κάρλος Τέβες η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Μάλμε, έτσι μοιράζεται την κορυφή  με τον Ολυμπιακό.



Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83’ Γιαννούλης), Τσόρι (46’ Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (69’ Εντινγκά), Μήτρογλου. 

Στον πάγκο: Μέγιερι, Αυλωνίτης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος. 

Ατλέτικο Μαδρίτης (Χερμάν Μπούργος): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Τουράν, Κόκε, Γκάμπι (56’ Γκρίεζμαν), Σουάρεθ, Γκαρθία (66’ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς. 

Στον πάγκο: Μογιά, Γκάμεθ, Χιμένες, Τιάγκο, Σαούλ.

newsit.gr




Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB