• Εκτύπωση

Διήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων στη Λαμία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα



Από την Κίνηση Πολιτών Λαμίας....

Πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα , από μέλη της Χρυσής Αυγής και δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία δίκης των δολοφόνων του.

Η εγκληματική αυτή συμμορία οργανώνει φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις με την ανοχή των κυβερνώντων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της αστυνομίας στις γειτονιές της Αθήνας.
Απαιτούμε να γίνει άμεσα η δίκη τους και να σταματήσουν να χαϊδεύουν τους εγκληματίες της ναζιστικής συμμορίας.

Αποτελεί πρόκληση να μην έχουν συλληφθεί ακόμα οι ένοχοι για τα πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας που οργάνωναν ο Κασσιδιάρης, ο Παναγιώταρος και η συμμορία τους. Είναι απροκάλυπτα οπαδοί ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών. Στην προσπάθειά τους να τις επιβάλλουν οργανώνουν συμμορίες, οπλοφορούν και διαπράττουν εγκλήματα.

Είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος το ρόλο τους αρκεί να σκεφτεί τις θηριωδίες, τις σφαγές και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ομοϊδεάτες τους αυτοαποκαλούμενοι «εθνικοσοσιαλιστές» του Χίτλερ.

Με τον μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος έχουν στόχο να καταλάβουν την εξουσία , να καταργήσουν τα εργασιακά δικαιώματα, να διαλύσουν τα συνδικάτα και τις φοιτητικούς συλλόγους, να θέσουν εκτός εφαρμογής το Σύνταγμα της χώρας και να καταλύσουν κάθε δημοκρατικό θεσμό, εξοντώνοντας εκείνους που έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις, όπως έκανε και ο Χίτλερ. Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγη «Ιστορία» κατανοούν τι μας περιμένει, αν τους επιτρέψουμε να δυναμώσουν και να επικρατήσουν.

Σήμερα, παρά τις συλλήψεις που προηγήθηκαν , συνεχίζουν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και ομοφυλόφιλων, αποδεικνύοντας ότι οι εγκληματικές ενέργειες δεν πηγάζουν από πρόσωπα αλλά από παραστρατιωτική οργάνωση.

Ταυτόχρονα αυτοί που κερδίζουν από τα μνημόνια, εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, τους χρηματοδοτούν για να ανοίγουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές δίνοντας ως αντάλλαγμα τις ψήφους τους στη Βουλή. Ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών και των διαπλεκόμενων.

Σε απάντηση αυτών, όλοι εμείς, οι νέοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι πολίτες που έχουμε ζήσει τα μνημόνια, τις απολύσεις , το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων, την αξιολόγηση- λαιμητόμο στο δημόσιο, το σκάνδαλο με την δικαστική απόφαση στην Πάτρα, που αθώωσε τα αφεντικά της φράουλας, τις περικοπές των μισθών και συντάξεων, τις πολιτικές παραγωγής ανέργων, την υποβάθμιση της Βουλής, την καταπάτηση άρθρων του Συντάγματος, την απαγόρευση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων και της βάναυσης προσβολής της αξιοπρέπειάς μας , καλούμαστε, να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των δικαιωμάτων μας.

Δίνουμε λοιπόν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και της κίνησης « ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» και συμμετέχουμε στο διήμερο των αντιφασιστικών εκδηλώσεων στην Λαμία.

Καλούμε τους φοιτητές, τους μαθητές, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται στην πόλη μας .

ΠΕΜΠΤΗ, 18/9/14 στις 8μ.μ, Πλ.Πάρκου : Πορεία στους δρόμους της πόλης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19/9/14, στις 7 μ.μ., Πλ. Πάρκου : Απευθείας σύνδεση και προβολή της μεγάλης συναυλίας στο Σύνταγμα



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ



ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB