• Εκτύπωση

Ο Θύμιος Καραΐσκος για τα προβλήματα στα μαθητικά δρομολόγια


Στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη μετακίνηση των μαθητών, ιδιαιτέρα των μικρών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αναφέρεται η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας.

Επίσης ο Θύμιος Καραΐσκος έχει αποστείλει στον Υπουργό σχετική επιστολή, όπου αναφέρει τα προβλήματα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την επίλυσή τους και την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους.

Διαβάστε σχετικά:

1.- Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται για την μεταφορά των μαθητών έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

Από πολύ νωρίς έχουμε επισημάνει, ότι το θέμα με τους μαθητές των νηπιαγωγείων, δημιουργήθηκε εφέτος, λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου. Από εφέτος το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει πλέον την κατ’ εξαίρεση μεταφορά τους με ταξί και ορίζει σε μιάμιση ώρα (90 λεπτά) το δεύτερο δρομολόγιο μεταφορικού μέσου, προς την ίδια κατεύθυνση.

Η οποιαδήποτε υπέρβαση της νομιμότητας, σημαίνει ότι ο ανάδοχος δεν πρόκειται να πληρωθεί.

Να θυμίσουμε ότι από την περασμένη άνοιξη έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο και έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις του ειδικά για τα νηπιαγωγεία.

2.- Στις περιπτώσεις που έχουν μισθωθεί μικρά ή μεγάλα λεωφορεία, του ΚΤΕΛ ή ιδιωτών και στα οποία επιβαίνουν μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου είναι υποχρεωτικό ο ανάδοχος να έχει συνοδό. Αυτό προβλέπει η σύμβαση και αυτό ισχύει. Θα παρακαλούσαμε οτιδήποτε διαφορετικό να μας το καταγγείλουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που έχουν την κατά νόμο αρμοδιότητα, να ελέγχουν τον τρόπο μεταφοράς.

3.- Το Υπουργείο Εσωτερικών από πολύ νωρίς έχει ενημερωθεί για το θέμα, με τη συνημμένη επιστολή μας, αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ που θα μπορούσε να μας δώσει το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε αναδιάταξη των τρόπων μεταφοράς.

4.- Από την αρχή της χρονιάς και χωρίς καμία καθυστέρηση στην ΠΕ Φθιώτιδας άρχισε και συνεχίζεται η απρόσκοπτη μεταφορά πάνω από 4000 μαθητών. Ενώ συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τα ενδιάμεσα προβλήματα που ανακύπτουν, με ταχύτητα και πάντα σύμφωνα με το νόμο, όπως σύμφωνα με το νόμο έχουμε δώσει και ρυθμιστικού χαρακτήρα λύσεις σε άλλες περιπτώσεις νηπιαγωγείων.





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB